CATERPILLAR MOŽE HVATATI I LOPOVE?

CATERPILLAR MOŽE HVATATI I LOPOVE?

CATERPILLAR MOŽE HVATATI I LOPOVE?

Caterpillar Product Link jedna je od opcija koja se nudi kupcima Caterpillar mašina


Caterpillar Product Link jedna je od opcija koja se nudi kupcima Caterpillar mašina, uglavnom za nadzor mašina, nadzor efikasnosti na gradilištu, kao i za očitavanje dijagnostičkih kodova putem ugrađene opcije teledijagnostike. Ali, ponekad se koristi i za lociranje ukradenih mašina.

Caterpillar diler u Švedskoj opremio je mini hidraulični bager 301.8C Produkt Linkom, i u sklopu usluge Cat Rent, iznajmio ga kupcu na određeni period. Samo par dana nakon iznajmljivanja, bager je ukraden, ali zahvaljujući upravo Produkt Linku, samo 4 dana kasnije je pronađen i vraćen vlasnicima.

Bager je ukraden u Švedskoj i odmah prebačen u V. Britaniju, gde su kradljivci smatrali da je sigurno da ga i prodaju. Zahvaljujući Product Linku koji ima mogućnost GPS praćenja mašina, on je lociran u V. Britaniji. Policija je obaveštena, otišla je na lokaciju i tamo pronašla ne samo ukradeni Cat 301.8C nego i još dosta ukradenih mašina.

Osoblje Rent odeljenja Caterpillar-a u Švedskoj sve vreme je pratilo put ukradene mašine. Odmah nakon iznajmljivanja u Švedskoj, mašina je prebačena u Dansku, zatim je put nastavila kroz Nemačku, Holandiju i Francusku, da bi na kraju završila u Bristolu, u V. Britaniji, gde su kradljivci mislili da su sigurni i gde su nameravali da je prodaju.

Koristeći mrežu satelita, Product Link šalje podatke o lokaciji mašine, radnim satima, dijagnostičkim kodovima, i upozorava na eventualne greške u radu, način rukovanja kao i na redovne servise koje je potrebno uraditi. Podaci se sa mašine, putem satelita šalju u Caterpillar kontrolni centar, odakle se prosleđuju vlasniku mašine. Vlasnik mašine putem web aplikacije na svom računaru, može u svakom momentu pratiti stanje svoje mašine, potrošnju goriva, efikasnost, i blagovremeno uočiti eventualne probleme, te na taj način smanjiti period kada mašina ne radi zbog eventualnog kvara, a kao u navedenom slučaju, moguće je i locirati ukradenu mašinu.

Product Link Brochure