30-ТОНСКИ МИНИ ХИДРАУЛИЧНИ РОВОКОПАЧИ

30-ТОНСКИ МИНИ ХИДРАУЛИЧНИ РОВОКОПАЧИ

 

CAT 330 & 330 GC

  СОЗДАДЕНИ ДА СЕ ВКЛОПАТ ВО ВАШАТА РАБОТА

 

 

 

+ ПОМЕСТУВАЊЕ НА СТАНДАРДОТ НА ПОВИСОКО НИВО  

CAT 330 го подигнува стандардот за перформанси и ниска потрошувачката на гориво во оваа класа. Со највисоко ниво на стандардна фабрички вградена технологија во индустријата, нова кабина која што се фокусира на удобноста на ракувачот, плус помала потрошувачка на гориво и помали трошоци за одржување, моделот 330 поставува ново темпо за продуктивност и профит во работата.

+ СИГУРЕН. УДОБЕН. ПРОДУКТИВЕН.

CAT 330 GC нуди идеален баланс на доверливи перформанси, функција за продуктивност на ракувачот и намалени трошоци. CAT 330 GC е паметен избор за работи каде приоритет се високото ниво на сигурност и ниските трошоци за изведба по час.

 

 

Моделите Cat 330 и 330 GC го нудат највисокото ниво на стандардна фабрички вградена технологија во индустријата, вклучувајќи Cat Grade со 2D, Grade со опција за поместување (Assist) и корисно оптоварување (Payload).

 Со поголеми хидраулични пумпи, нов електро-хидрауличен систем и зголемен капацитет на корпата, Cat 330 завршува повеќе работа по единица гориво..

Помалиот број позиции за одржување заедно со продолжените и подобро синхронизирани интервали на одржување, придонесуваат кон зголемување на времето на активност и намалување на трошоците.

 

 

 


 

 

МОНИТОР СО ЕКРАН НА ДОПИР

Повеќето поставки на машината се контролираат преку монитор со екран на допир и висока резолуција од 254/203 mm. Тој нуди 42 јазици и лесно може да му се пристапи од седиште - без да има потреба од свиткување или вртење за да се дофатат прекинувачите. Практичната контрола со тркалце и копчињата за брз пристап се исто така ергономски поставени на десната конзола.

 

ПРИЛАГОДЛИВИ ЏОЈСТИЦИ

Функцијата на џојстикот може да се прилагоди преку мониторот. Распоредот на командите и реакцијата на џојстикот може да се постават да одговараат според преференциите на ракувачот. Сите преференции се зачувуваат под ИД број на ракувачот и се враќаат при логирање. 

 

 

СТАРТУВАЊЕ БЕЗ КЛУЧ

Со користење притисно копче без клуч за стартување на моторот дополнително се зголемува сигурноста на машината преку користење ИД кодови на ракувачот за ограничување и следење на пристапот до машината. Кодовите можат да се внесат мануелно, преку опционален Bluetooth® приврзок за клуч или апликација за смартфон.

 

 

СПЕЦИФИКАЦИИ

330

330 GC

Моќност на моторот

Cat 7.1 204 kW (273 hp)Cat 7.1 151 kW (202 hp)
Работна тежина29.900 kg29.700 kg
ГранкаДосег 6.15mДосег 6.15m
СтрелаДосег 3.2mДосег 3.2m
КорпаHD 1.76 m3HD 1.54 m3
Максимална длабочина на копањ7249 mm7260 mm

Максимален досег на ниво на земјено тло

10.680 mm10.690 mm

Catalogue

330

330 & 330 GC (MK)

330 GC

330 & 330 GC (MK)

FEATURES

330

330 GC

Структура ROPS

Стандардна

Стандардна
100% пристап за одржување на ниво на земјено тлоСтандарднаСтандардна
Режими за моќност вклучувајќи смарт режимТриДва
Способност за прилагодување на биодизел до B20СтандарднаСтандардна
Cat LinkСтандарднаСтандардна
Grad co 2DСтандарднаX
Grade со опција за поместување (Assist)СтандарднаX
Корисно оптоварување (Cat Payload)СтандарднаX

Grade со напредно 2D

ОпционаленX

Grade со 3D

ОпционаленX