TEKNOXGROUP Srbija učesnik na Minex-u, evropskom forumu za rudarstvo i geološka istraživanja

TEKNOXGROUP Srbija učesnik na Minex-u, evropskom forumu za rudarstvo i geološka istraživanja

TEKNOXGROUP Srbija učesnik na Minex-u, evropskom forumu za rudarstvo i geološka istraživanja


2. Minex konferencija je održana u Beogradu od 14-16 Juna.

Minex Evropa okuplja zainteresovane u struci i svojim aktivnostima stavlja u centar pažnje mogućnosti u oblasti rudarstva i geologije obraćajući se vladinim strukturama, lokalnim rudskim kompanijama i povezanim lokalnim zajednicama.

Imajući u vidu da se ove godine forum održava u Srbiji koja u ovom trenutku predstavlja jednu od najinteresantnijih tačaka u oblasti rudarenja na svetskom nivou, mi smo odlučili da iskoristimo priliku za povećanje prisutnosti naše kompanije i brenda koji predstavljamo.

Mnoge internacionalne kompanije pokazuju konkretan interes u razvijanju, eksploataciji ili akviziciji ovih rudnih nalazišta koja po svojim osobinama predstavljaju doslovno neka od najbogatijih rudnih tela globalno.

Samo da pomenemo neke od njih, Jadar projekat u vlasništvu rudarskog giganta Rio Tinto koji vrši finalnu fazu istraživanja jedinstvenog minerala iz grupe borata, koji po svojim osobinama najviše odgovara legendi o ‘’Kriptonitu’’ poznatom kao Supermenova hrana. Tu u svakom slučaju spadaju i ležišta iz Timočkog metalurškog pojasa sa izuzetno visokim sadržajem rude. U vlasništvu velikih imena iz industrije poput Freeport i Nevsun ovi projekti su u fazama koje neposredno predhode ekstrakciji, kao i drugi lokaliteti  u vlasništvu renomiranijh internacionalnih imena u različitim fazama realizacije.

Kako se ova industrijska stuka ovom posebnom prilikom okuplja u Beogradu, mi iz TG Srbija smo se priključili grupi od 170 delegata koji predstavljaju EU finansirane rudarske i tehnološke projekte, EU i globalne rudarske proizvodne kompanije, predstavnike konsultantskih firmi, predstavnike proizvođača opreme i tehnologija, istraživačkih institucija i vladinih agencija, nacionalne geološke asocijacije, banaka, nevladinih organizacija ako i članova akademskih institucija I istraživača.

Pre svega smo imali u vidu činjenicu da je međunarodna ekspertiza kao i znanje predstavljeno kroz ovu stručnu zajednicu na vratima okruženja u kome smo prisutni, te smo iskoristili priliku za promociju i povećanje svesnosti o brendu Caterpillar i mogućnosti koje Teknoxgroup obezbeđuje u vidu vrhunske usluge i podrške svojim partnerima.

Takođe smo sa velikim zadovoljstvom bili deo grupe koja je posetila istorijski grad Bor uključujući obilazak jedinstvenog nalazišta Čukaru Peki koji se razvija pod menadžmentom kompanije Rakita (Freeport/Nevsun) i Rudarsko Topioničarski basen Bor.

 

Više na ovu temu: www.minexeurope.com/2017/