KOMPTECH MAXX ZA ČISTIJU OKOLINU

KOMPTECH MAXX ZA ČISTIJU OKOLINU

KOMPTECH MAXX ZA ČISTIJU OKOLINU

Komptech proizvodi nastavljaju da se pojavljuju na novim lokacijama.


Preduzeće iz Zagreba, koji posluje od 2019. godine, uspješno se bavi različitim aspektima upravljanja biološkim otpadom. Od sakupljanja, do sortiranja, klasiranja i konačnog iskorištenja kroz namjenske kanale, oni mogu reciklirati i ponovo iskoristiti bio-otpadni materijal i time doprinijeti ekološki prihvatljivijoj životnoj sredini. Biološki otpad kupuju od lokalnih kompanija, a mogu procesirati oko 27.000 tona materijala godišnje.


Iako već koriste Komptech X53 TopTurner, željeli su da pridodaju postojećoj opremi novi Komptech Maxx. To će im omogućiti da efikasnije prerađuju još više otpada, uz niže troškove korištenja. 


Maxx

Novo Maxx doboš-sito se isporučuje sa hidrauličnim pogonima, dok je alternativno dostupna i izvedba na električni pogon (Maxx E). Zbog jednostavnog načina čišćenja, gdje se hidraulično mogu spustiti bočni zidovi i podići doboš, lako se uklanja nataloženi materijal. Osim toga, podesiva dugačka četka cijelom dužinom sita obezbjeđuje još efikasnije čišćenje doboša.



Automatski kontrolni sistem drži konvejer za istovar ljevka u pravoj liniji sve vrijeme. Dodatno, otvor ljevka od 4 metra i kapacitet veći od 5 kubnih metara olakšavaju operateru rad sa opremom.