D6

NOVI D6 BULDOŽER

Novi D6 buldožer Premješta materijal po nižoj cijeni, sa potpunom automatskom transmisijom, izvanrednom efikasnošću utroška goriva i smanjenim troškovima servisa/održavanja. Uživajte u besprimjernoj udobnosti operatera i povećanoj preglednosti koju pruža potpuno redizajnirana kabina. Izbor tehnoloških karakteristika Cat Connect GRADE-a povećava lakoću rada tako što vam pomaže da uštedite još više vremena, materijala i napora operatera. D6 predstavlja pouzdanu legendu po pitanju raznovrsnosti, uz dodatne performanse i efikasnost da vam pomognu da svoje poslovanje podignete na veći nivo.

DO 9% NIŽI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

 

Dizajniran sa posebnom namjerom da smanji vaše troškove servisa i održavanja jer pruža ažurirane komponente, duže intervale između servisa i manji broj zadataka održavanja na rasporedu.

 

EFIKASNIJA UPOTREBA GORIVA DO 20% 

 

Potpuno automatska transmisija sa 4 brzine se stalno prilagođava u svrhu maksimalne efikasnosti i snage na terenu, bez povećanog truda operatera.

 

 

DO 50% VIŠE PRODUKTIVNOSTI SA CAT TEHNOLOGIJOM

 

Povećajte svoju produktivnost sa fabrički ugrađenim tehnologijama kao Cat GRADE sa Slope Assist (Pomoć pri usponu) i Cat GRADE sa 3D.

 

POTPUNO AUTOMATSKI

Caterpillar-ovi inženjeri dizajnirali su potpuno automatsku transmisiju sa 4 brzine kako bi vam omogućili više produktivnosti i efikasnosti, lakše rukovanje i manje problema pri promjeni brzine. Samo izaberite željenu brzinu na tlu i buldožer se prilagođava uz maksimalnu efikasnost i snagu na tlu.

  

BOLJE I BRŽE RAVNANJE

Ovaj novi buldožer je izrađen za performanse ravnanja sa boljim balansom, poboljšanim VPAT nožem, novom opcijom podvozja i tehnološkim izborima da vam pomognu dobiti bolje rezultate u manje vremena.

 

 

BOLJI BALANS

Snažnija, laganija struktura VPAT je redizajnirana tako da vam pruži bolji balans pri gradiranju. Ne postoji potreba za stražnjim dodatkom ili protutegovima.

 

 

NIŽI PRITISAK NA TLO

Novi LGP VPAT širokog kolosijeka je svrsishodno izrađen i opremljen sa 915 mm (36 in) dugom, centralno postavljenom kašikom. To daje dodatnih do 35 kPa pritiska na tlo kako bi vam pomoglo da se postavite na mekano podnožje.

 

RAZNOVRSNA PRIMJENA NOŽA

Noževi Cat-ovog VPAT-a pružaju vodeći u klasi raspon kretnji kako biste mogli obavljati izazovne poslove poput kopanja i zatrpavanja rovova. Kako bi obavio svoj posao, VPAT-ov nož ostaje ravan kada se postavi pod uglom tako da lakše obavljate gradiranje.

 

BRŽE RAVNANJE

Ravnajte brže – raspon brzine 2.5-3.0 – bez žrtvovanja kvaliteta. Širi LGP nož znači manje prolazaka. Nova opcija podvozja za završno gradiranje (10 valjaka) omogućava vam laganije gradiranje, većom brzinom, čak i na zahtjevnim površinama poput pijeska i šljunka.

 

 

 

   

 

DIZAJNIRAN ZA OPERATORE

Kabina D6 je dizajnirana tako da podigne standard komfora i produktivnosti operatera. Pored dodatka 10-inčnom ekranu na dodir, standardno sjedište sa vazdušnim ovjesom je šire sa dodatnim mogućnostima prilagođavanja leđnog dijela, a dostupna je i opcija grijanih/hlađenih kožnih sjedišta i veliki broj prilagođavanja sjedišta što pomaže da izgleda kao da je buldožer izrađen u skladu sa posebnim potrebama operatera. Aplikacija Profil vam omogućava da stvorite višestruke profile koji pohranjuju postavke mašine za različite poslove ili za veći broj operatera.

 

 

Zadnja kamera sa visokom rezolucijom je standard. Istaknuti prikaz je postavljen na glavni ekran a iscrtane su linije koje vam pomažu navodeći vas. Redizajnirana kabina sa integrisanom Zaštitnom strukturom pri prevrtanju (ROPS) ima oko 15% više staklenih površina kako bi vam pružila bolju preglednost u svim pravcima.