Rezervni dijelovi i servis

Rezervni dijelovi i servis

Da li ste u slučaju kvara spremni da prekinete rad na više dana ili čak sedmica i pričekate da vam distributer pronađe i isporuči potreban dio?

Teknoxgroup vam osigurava neusporedivu pristupačnost dijelova te pruža odgovarajuće usluge i podršku što će vam omogućiti da obavite sve potrebne popravke ili radove održavanja i da se brže vratite poslu.

Zašto je Teknoxgroup vaš idealan partner u području opskrbe dijelovima? Dopustite da vam u nastavku predstavimo jedan djelić prednosti koje prilikom opskrbe dijelovima pružamo našim klijentima:

Neusporediva pristupačnost dijelova
Naša puna skladišta dijelova te pristup zalihama dijelova Cat® omogućavaju nam da vam pravovremeno osiguramo dio koji vam treba. Isporuka uključuje nove, klasične i ponovno proizvedene dijelove. 

1. Novi dijelovi:

 • Tisuće dijelova na policama za vaše potrebe.
 • Ako potreban dio nemamo na zalihi, isporučit ćemo vam ga preko DHL-a te time izuzetno skratiti rok isporuke.
 • Neusporedivo brzo osiguravanje dijelova koji vam hitno trebaju. 

2. Ponovo proizvedeni dijelovi:

Ako želite zamijeniti motor, dio motora ili neki drugi dio opreme, možete izabrati povoljne visokokvalitetne ponovo proizvedene dijelove Caterpillar Reman te Carter Exchange. Poduzeće Cat primjenom svojih normi u vezi s ponovnom proizvodnjom i ključnim tehničkim ažuriranjima osigurava izuzetne performanse, pouzdanost i dug vijek trajanja ponovo proizvedenih dijelova. Za ponovo proizvedene dijelove Reman i Exchange važe iste garancije kao i za nove dijelove Cat. Razlika je samo u cijeni. 

Zadovoljavanje potreba i stručnost

Na vaše upite u vezi s dijelovima odmah ćemo odgovoriti. Kod nas je zaposleno više od 200 stručnjaka s ogromnim znanjem koji su predani svojem poslu i koji će se u potpunosti posvetiti vašim narudžbama. Pritom će vas upoznati i s različitim mogućnostima naručivanja dijelova koji su na raspolaganju.
Sprečavanje onečišćenja
Za nas je najvažnije da su dijelovi koji napajaju vašu opremu u besprijekornom stanju. Zato ih držimo u čistim skladišnim prostorijama gdje provodimo mjere za sprečavanje onečišćenja te primjenjujemo odgovarajuće propise koji strogo uređuju područje sprečavanja onečišćenja prilikom rukovanja dijelovima i njihove distribucije.

DIJELOVI

Superiorne performanse i niži troškovi

Dijelovi Caterpillar® za krajnje pogone i transmisije zajedničkim radom prenose snagu na tlo i diljem svijeta pokreću opremu za zemljane radove Cat® prilikom izvođenja različitih radova. U Caterpillaru planiramo i izrađujemo najkvalitetnije industrijske pogonske sisteme te u suradnji s vama ostvarujemo superiorne performanse mašina s originalnim dijelovima pogonskih sistema Cat te izuzetnim rješenjima na području održavanja i popravka kada vam zatrebaju. Rezultati su najveće moguće performanse mašine i niži vlasnički te operativni troškovi.

Naša skladišta

Teknoxgroup je uspostavio regionalnu mrežu  od 13 glavnih i pomoćnih skladišta za opskrbu svojih klijenata:

 • Slovenija – Grosuplje
 • Hrvatska – Zagreb, Split, Rijeka i Osijek
 • BIH – Sarajevo, Laktaši i Lukavac
 • Srbija – Beograd
 • Crna Gora – Podgorica
 • Kosovo – Priština
 • Makedonija – Skopje
 • Albanija - Tirana

TEČNOSTI  CAT

Caterpillar ima u svojoj ponudi tečnosti Cat čijih snaga može da se nosi sa snagom vaše opreme. Tečnosti u vašim sistemima su zbog stalnih poboljšanja na području tehnologije opreme i sve strožih tehničkih zahtjeva sve važnije. Teknoxgroup nudi visokokvalitetne tečnosti koje poboljšavaju performanse vaše opreme i produljuju njezin vijek trajanja. Ispitivanja maziva i rashladnih sredstava Cat obavljaju se na terenu, a sva maziva i rashladna sredstva imaju i odgovarajuće potvrde koje garantuju da tekućine Cat odgovaraju zahtjevima performansi pojedinačnih odjeljaka te rashladnim zahtjevima.

ULJE CAT

Ulje CAT specijalno se proizvodi za mašine CAT, a maziva svojstva ulja osiguravaju odgovarajuću podmazanost. Ulje stvara jastučasti sloj koji dodir među metalima svodi  na najmanju moguću mjeru te time smanjuje trenje i istrošenost. Viskoznost je najvažnija osobina maziva budući da je direktno povezana s debljinom uljnog sloja.

Molimo Vas kliknite ovdje za novo Cat® Bio HYDO™ Advanced hidraulično ulje.

RASHLADNO SREDSTVO CAT

Cat ELC (Extended Life Coolant – rashladno sredstvo s produljenim vijekom trajanja) već se od 1996. godine diljem svijeta koristi kao rashladno sredstvo za tvorničko punjenje novih Caterpillarovih mašina. Vijek trajanja rashladnog sredstva Cat ELC najmanje je triput dulji od standardnih rashladnih sredstava koja se koriste kod teške mehanizacije, i u usporedbi sa svim trenutno pristupačnim rashladnim sredstvima pruža najbolju antikorozivnu zaštitu.

FILTERI CAT

Odabir pravog maziva za vašu mašinu prvi je korak – a upotreba pravih filtera sljedeći. Redovito koristite kvalitetne filtere, budući da će samo na taj način sistem ostati čist, a istrošenost komponenti i operativni troškovi smanjit će se. Filteri Cat koncipirani su tako da zajedno s tekućinama Cat u Caterpillarovim motorima i komponentnim sistemima osiguravaju najviši nivo čistoće i performansi te pritom štite vaše sisteme i smanjuju vaše troškove.

GARANCIJA ZA DIJELOVE CAT

Budući da u Teknoxgroupu stojimo iza kvaliteta i performansi dijelova CAT, prilikom kupovine dijela uručit ćemo vam i odgovarajuću garanciju.  

Caterpillarov distribucijski centar dijelova Grimbergen

Caterpillarovo distribucijsko skladište dijelova za Evropu Grimbergen nalazi se u Belgiji blizu Brisela. Skladište koje je sagrađeno 1960. godine pokriva područje Evrope, Bliskog istoka, Afrike i Sjedinjenih Američkih Država.

 • 29 zastupništava u 32 evropske zemlje
 • 26 zastupništava u 65 zemalja Afrike i Bliskog istoka

U spomenutom se skladištu na 108.400 m2 skladišti više od 300.000 proizvoda. U skladištu je zaposleno više od 400 radnika.

Softver za naručivanje, koji smo posljednjih godina razvili i koji koriste svi naši zastupnici, pruža zastupnicima uvid u stanje skladišta Grimbergen te zalihe dijelova u svim skladištima diljem svijeta.

Narudžbe

Dnevna dostava naručene robe odvija se zračnim putem, a uz to dvaput sedmično teretnjacima dostavljamo hitne narudžbe i dnevne narudžbe kojima opskrbljujemo naša skladišta. Prva grupa teretnjaka stiže iz Belgije do carine u roku od dva dana, a nakon dva dana carinu prelazi i druga grupa teretnjaka.

Ako u skladištu Grimbergen nema naručenih dijelova, narudžba se prosljeđuje mreži Caterpillarovih centara i dijelovi se dostavljaju poduzeću Teknoxgroup.