веб-колачињата

веб-колачињата

Што претставуваат колачињата?

Повеќето веб страници меморираат мал број информации за вашата активност на истите. Овие информации, всушност, се мали датотеки кои се познати како колачиња. Тие се зачувуваат на вашиот компјутер. Посетата на нашата веб страница сакаме да ви претставува пријатно искуство, а тоа ни го овозможуваат колачињата на кои се должи одличната функционалност на веб страницата. Со помош на колачињата ве меморираме како корисник на веб страницата, а тие ни помагаат и да откриеме и решиме какви било проблеми со кои би се соочиле, односно овозможуваат брзо и персонализирано проследување на содржините.

Какви било дополнителни лични податоци се зачувуваат само со ваша дозвола, како на пример, ако доставите податоци при барање за тестирање на функционалноста. Колачињата не можат да му наштетат на вашиот компјутер, а ние преземаме сериозни мерки за заштита од колачињата кои ги користат други страни за маркетинг.

Исклучување на колачињата

Вие одлучувате дали ќе дозволите колачиња во вашиот компјутер. Подесувањата за колачиња можете да ги смените и контролирате со помош на опциите кои ви ги нуди вашиот прелистувач. Ако сакате да ги исклучите колачињата, некои делови од веб страницата може да станат нефункционални. Имајте предвид дека дури и да ги исклучите сите колачиња ќе може да се добијат помал број податоци од прелистувачот. Овие податоци се неопходни за основно функционирање на нашата веб страница.

Видови колачиња кои се користат за оваа веб страница:

Задолжителни колачиња

Името на колачето Целта на колачето Време на куки Менаџер
PHPSESSID Колаче за сесија До крајот на сесијата teknoxgroup.com
cookie_agreement Колачето се сеќава на поставката за складирање на колачиња. 1 leto teknoxgroup.com
last_page Колачето се сеќава на последната разгледувана страница. 2 leti teknoxgroup.com
fe_typo_user Колаче за сесија До крајот на сесијата teknoxgroup.com
be_typo_user Колаче за сесија До крајот на сесијата teknoxgroup.com

Изборни колачиња

Името на колачето Целта на колачето Време на куки Менаџер
NID Google map 6 месеци Google.com
__cfduid Работа на статистика 6 месеци

Google.com

_mkto_trk Работа на статистика 6 месеци Google.com
_ga Работа на статистика 6 месеци Google.com
_biz_pendingA Работа на статистика 6 месеци Google.com
_biz_nA Работа на статистика 6 месеци Google.com
_biz_flagsA Работа на статистика 6 месеци Google.com
_biz_uid Работа на статистика 6 месеци Google.com