Caterpillar može hvatati i lopove?

Caterpillar može hvatati i lopove?

Caterpillar može hvatati i lopove?

Caterpillar Product Link jedna je od opcija koja se nudi kupcima Caterpillar strojeva


Caterpillar Product Link jedna je od opcija koja se nudi kupcima Caterpillar strojeva, uglavnom za nadzor stroja, nadzor efikasnosti na radilištu, kao i za očitavanje dijagnostičkih kodova putem ugrađene opcije teledijagnostike. No ponekada se koristi i za lociranje ukradenih strojeva.
 
Caterpillar diler u Švedskoj opremio je mini hidraulični bager 301.8C sa Produkt Linkom, i u sklopu usluge Cat Rent, iznajmio ga kupcu na određeni period. Samo par dana nakon iznajmljivanja, stroj je ukraden, ali samo 4 dana kasnije je nađen i vraćen vlasnicima, zahvaljujući upravo Product Linku
 
Stroj je ukraden u Švedskoj i odmah prebačen u V.Britaniju, gdje su kradljivci smatrali da je sigurno da ga i prodaju. No zahvaljujući Product Linku koji ima mogućnost i GPS praćenja stroja, on je lociran u V.Britaniji. Policija je obaviještena, otišla na lokaciju i tamo pronašla ne samo ukradeni Cat 301.8C nego i još dosta ukradenih strojeva.
 
Osoblje rent odjela Caterpillara u Švedskoj cijelo vrijeme je pratilo put ukradenog stroja. Odmah nakon iznajmljivanja u Švedskoj, stroj je prebačen u Dansku, zatim je put nastavio kroz Njemačku, Holandiju i Francusku, da bi na kraju završio u Bristolu, u V.Britaniji, gdje su kradljivci mislili da su sigurni i gdje su namjeravali prodati ukradeni stroj.
 
Koristeći mrežu satelita, Product link šalje podatke o poziciji stroja, radnim satima, dijagnostičkim kodovima, te upozorava na eventualne greške u radu, način rukovanja kao i na redovne servise koje potrebno uraditi. Podaci se sa stroja, putem satelita šalju u Caterpillar kontrolni centar, odakle se prosljeđuju vlasniku mašine. Vlasnik mašine putem web aplikacije na svom računaru, može u svakom momentu pratiti stanje svoje mašine, potrošnju goriva, efikasnost, te uočiti eventualne probleme na vrijeme, i tako smanjiti period kada mašina ne radi zbog eventualnog kvara, a kao i u navedenom slučaju, moguće je i locirati ukradenu mašinu.
 
Product Link Brochure