Novo Cat® Bio HYDO™ Advanced hidraulično ulje

Novo Cat® Bio HYDO™ Advanced hidraulično ulje

Novo Cat® Bio HYDO™ Advanced hidraulično ulje

Novo Cat® Bio HYDO™ Advanced hidraulično ulje visokih performansi primilo je prestižnu evropsku oznaku ECO



Caterpillarova nova, biološki razgradiva netoksična hidraulična tekućina Cat Bio HYDO™ Advanced predstavlja bitan napredak u razvoju tehnologije proizvodnje biološkog ulja, koje imaju izjednačene ili čak i bolje karakteristike od najboljih mineralnih ulja, a nisu štetna za okoliš.

Cat Bio HYDO Advanced postavlja visoke standarde efikasnosti, zaštite hidrauličnog sistema i servisiranja - s njim mašina može raditi 6.000 sati, ako redovito vršimo Cat S•O• SSM analize ulja. Za vlasnika mašine to znači rjeđe mijenjanje ulja, niže troškove zbog mirovanja mašine, manje kvarova i poboljšanu zaštitu hidrauličnog sistema, što vodi do smanjenja cjelokupnih troškova. Nova hidraulična tekućina održava neprestalnu zaštitu od habanja kroz širok raspon temperature okoliša od -30 ° C do +45 ° C, i čuva sposobnost za nesmetan protok kroz filter. Također, i u primjeru, kada je prisutna voda. Cat Bio HYDO Advanced ulje je proizvodeno iz više od 90 % obnovljivih prirodnih materijala, zbog čega je kvalificirano u biološki razgradiva ulja. Pomoću mikroorganizama, koji se nalaze u zemlji i u vodi, može se jednostavno razgraditi i bez prisutnosti štetnih učinaka.

"Cat Bio HYDO Advanced je trenutno jedino ulje koje zadovoljava, odnosno čak i nadmašuje, specifikacije Cat BF-2 biološki razgradivih ulja", objašnjava Stephane Latin, konsultant za marketing u Caterpillaru. "Ako ih upoređujemo s biološki razgradivim hidrauličnim tekućinama, koje dosežu minimalne standarde BF-1 specifikacije (koje su već zastarjele), kao što se već i pokazalo, da imaju znatno kraći vijek trajanja, više troškove održavanja i može se dogoditi, da ne poštuju nove zahtjeve očuvanja okoliša. Nova tekućina je kompatibilna i sa starijim tekućinama BF-1, tako da je možete upotrebljavati kod novih i kod starijih Cat mašina. Njezinu upotrabu preporučujemo svim našim kupcima."
 
Eco oznaka
Zbog neštetnosti za okoliš nova BF-2 tekućina Cat Bio HYDO Advanced primila je prestižnu »EU Flower«, tj. eko oznaku, koju primaju samo proizvod, koju su temeljito pregledani, a njihova efikasnost, toksičnost i neštetnost za okoliš pomno ispitani.

Cat Bio HYDO Advanced ulje bilo je temeljito testirano u laboratorijima, a također i na gradilištima, gdje su se potvrdile njegove izvanredne kvalitete kod zaštite od habanja, zaštite od oksidacije (zaštita od starenja) i u dugim intervalima mjenjanja ulja. To je najbolja tekućina za sve Cat hidraulične sisteme.

Novu hidrauličnu tekućinu razvili su optimalno, s obzirom na najnoviju tehnologiju, što osigurava čist hidraulični sistem, koji je otporan na skupljanje laka, ljepila i naslaga. Nova tekućina ima isto tako vrlo brz ispust zraka i vrlo je otporna na formiranje pjene, zbog čega bolje štiti pumpe i hidraulični sistem. Ni jedna druga tekućina ne garantuje tako jedinstvene kombinacije zaštite hidrauličnog sistema i dug vijek trajanja s tako izvanredno visokom biološkom razgradivošću, nisko toksičnom, bogatom upotrebom prirodnih materijala. Ukratko, ni jedna druga hidraulična tekućina, osim Cat Bio HYDO Advanced ulja, nije tako bezazlena za okoliš, a kupcu osigurava tako visoke vrijednosti kod primjene.