Novi bager za površinsku eksploataciju

Novi bager za površinsku eksploataciju

Novi bager za površinsku eksploataciju

Vrijednost bagera 478.710,00 KM...


Danas je u Rudniku mrkog uglja Kakanj potpisan ugovor o kupoprodaji hidrauličnog bagera koji će raditi na utvaru uglja i čvrste jalove mase na Površinskom kopu Vrtlište. Ove poslove trenutno obavlja bager kooperanta.

Finansijska sredstva koja se na mjesečnom nivou izdvajaju za poslove izvođača radova veća su od mjesečne rate koja će u naredih 36 mjeseci biti isplaćivana prodavcu bagera.

Novi bager će vršiti utovar većih količina od bagera kooperanta, a na mjesečnom nivou će se izdvajati manje novca za taj posao.


Vrijednost bagera je 478.710,00 KM. Za Rudnik mrkog uglja Kakanj ugovor su potpisali generalni direktor Mirsad Jašarspahić i izvršni direktor Akif Berbić. Za prodavca Texnoxgroup BH generalni direktor Mirza Sabljica i direktor prodaje Amer Aščić.

Kupovina i puštanje u rad ovog bagera potvrđuju opredjeljenje Uprave Rudnika koje se zasniva na principima investiranja u proizvodne programe koji u vremenu krize najbrže vraćaju uloženi novac kao jedini konkretan odgovor recesiji, saopćeno je iz Rudnika uglja Kakanj.

Autor: FENA, Dnevni avaz