NAJVEĆI POSAO IZNAJMLJIVANJA OPREME U TG SRBIJA

NAJVEĆI POSAO IZNAJMLJIVANJA OPREME U TG SRBIJA

NAJVEĆI POSAO IZNAJMLJIVANJA OPREME U TG SRBIJA

U okviru projekta za izgradnju novog postrojenja za upravljanje industrijskim otpadom koji je kompanija U.S. Steel Srbija pokrenula jedna od faza je bila i izgradnja nove deponije šljake kao otpadnog materijala pri livenju metala.


Projekat je bio poveren kompaniji "Geomont" iz Novog Sada kao nosiocu posla vezanog za iskop i utovar materijala i kompaniji "Pioniršped" iz Novog Sada kao nosiocu posla vezanog za transport.

Kompanija "Geomont", koja je i inače korisnik CATERPILLAR radnih mašina, ni jednog trenutka nije imala nedoumica oko toga da li će za ovaj veliki projekat angažovati rental flotu Teknoxgroup Srbija. 

Prva faza posla je obuhvatala izmeštanje postojeće deponije šljake na privremenu lokaciju. U toj fazi je bilo potrebno iskopati, utovariti, prevesti i deponovati oko 950.000 m3 materijala. Za kompletan posao kompanija "Geomont" se oslonila na rental flotu lokalnog CATERPILLAR dilera Teknoxgroup Srbija. U toj prvoj fazi posla angažovana su 2 bagera na gusenicama 323DLN, jedan bager na gusenicama 330CLN, utovarivač na točkovima 966H kao i buldozer D6N. Radom u dve smene kompletna faza je završena za manje od 3 meseca koliki je rok investitor bio zadao.

Druga faza posla je podrazumevala iskop tela nove deponije. Deponija se prostire na površini oko 2 ha, i bilo je potrebno iskopati i odvesti oko 1,3 miliona m3 zemlje. Za ovu fazu posla kompanija "Geomont" je angažovala 4 bagera na gusenicama 330DLN, jedan bager na gusenicama 324DLN, dva bagera na gusenicama 323DLN i jedan buldozer D6T. U okviru ove faze bilo je takođe potrebno rasporediti i sabiti do vodonepropusnosti i oko 50.000 m3 gline. 

Treća i poslednja faza ovog projekta obuhvata ponovno vraćanje deponovanih 750.000m3 šljake u telo pripremljene nove deponije. Za ovu fazu radova angažovani su 3 bagera na gusenicama 330DLN, jedan bager na gusenicama 324DLN, dva bagera na gusenicama 323DLN, utovarivač na točkovima 966H i buldozer D6T. 

Mašine su u proseku pravile preko 400 radnih sati mesečno i zahvaljujući stalnoj prisutnosti servisnih tehničara Teknoxgroup Srbija mašine nisu imale većih zastoja u radu. Takođe, na svakom servisnom intervalu uzimani su uzorci za S.O.S analize čiji su rezultati omogućavali pravovremene intervencije na određenim sklopovima. 

Ovaj projekat predstavlja najveće angažovanje Teknoxgroup rental flote na jednom poslu i predstavlja odličan primer kako su na svakom ozbiljnom projektu nezamenljivi pouzdanost i učinak CATERPILLAR mašina i iskustvo lokalnih CATERPILLAR dilera.