NAJTEŽE TAKMIČENJE NA SVETU

NAJTEŽE TAKMIČENJE NA SVETU

NAJTEŽE TAKMIČENJE NA SVETU

Četvrto po redu regionalno takmičenje rukovaoca za Srbiju smo organizovali 18, 19. i 20. Aprila 2008.


Četvrto po redu regionalno takmičenje rukovaoca za Srbiju smo organizovali 18, 19. i 20. Aprila 2008. U centrali Teknox-a na Novom Beogradu. Preko 120 operatera iz čitave Srbije se suočilo sa novim izazovima, koji su testirali njihovu umešnost I preciznost rukovanja mehanizacijom, a nezavisne sudije su im merili vrijeme I kaznene poene.
 
Takmičenje se sastojalo iz tri prilično različita zadatka:

    bager 303.5 CR – takmičari su morali sa srednjim zubom kašike po tačno određenoj sekvenciji srušiti 8 teniskih loptica sa stalaka.
    mini utovarivač 246B, sa kojim su takmičari morali preči krivudavu stazu, a da pri tome ne izgube lopte u korpi
    rovokopač CAT 432D gde su morali sa zubom kašike izvuči sornike iz stalaka I staviti ih u drugi. Dodatna prepreka je bila 3 metra visoka "ograda" preko koje je bilo potrebno staviti poslednji sornik.

Posle dvie godine, ponovno je osvojio titulu najboljeg Aca Ristić iz Beograd Puta koji sa time najavljuje i proboj prema boljem plasmaju na Evropskom CAT finalu u Malagi, Španija. Drugo mesto je sa samo sekundom zaostatka osvojio Siniša Pejak iz GEMAXa izpred radnog kolege Nikole Kojadinovića.
 
Najbolju ekipu rukovaoca ima BEOGRAD PUT čija je ekipa u sastavu Ristić, Vukašinović, Matić, pobedila GEMAX (Kojadinović, Trišić, Topalović) za 1:38:00. Treće mjesto su osvojili rukovaoci JPKP Lazarevac.

Svim takmičarima čestitamo za hrabrost I pozivamo ih da treniraju za sledeće takmičenje u 2009. O pripremama šampiona Ace Ristića za veliko finale u Novembru, redovno ćemo vas obaveštavati.