Nëntokë - Gërryerjet murale - Transportues me Rripa

Nëntokë - Gërryerjet murale - Transportues me Rripa

Sistemet e personalizuara të Cat® për punimet minerare me gërryerje murale-kovejer variojnë nga sistemet me tavane që kane mbështetje hidraulike dje gërryerjeje të automatizuar deri tek gtërryesit, kovejerët ballor dhe transportuesit me mbështetje tavani.

 

GËRRYERJET MURALE - TRANSPORTUES ME RRIPA BALLORË Të MBYLLUR

Prodhimi maksimal me Gërryerjet murale - Transportues me Rripa është i mundur nëse teknologjia e gërryerjes murale-kovejer mund të ruajë ritmin me rendimentin e makinerive të punimeve minerare.  Kovejerët Ballorë të Mbyllur Cat® (AFC) ruajnë vazhdimin e prodhimit  – japin kapacitetin maksimal , fuqi të madhe punimi, besueshmëri të madhe dhe disponueshmëri të lartë. Kur bëjmë dizajnimin e personalizuar të një sistemi Cat me gërryerje murale-kovejer, ne marrim parasysh hapësirën e disponueshme dhe prodhimin e dëshiruar. Nëse dëshironi që të ndërtoni me gërryerje murale-kovejer një tunel 500-metra të gjatë, ose minierë me lartësi të ndryshme, Caterpillar-i ofron zgjidhje perfekte  –  nga kovejerët ballorë të mbuluar deri tek sistemet me kovejer me zinxhir dhe hyrje.

 

ModeliTrashësia e Pllakës së SipërmeTrashësia e Pllakës së PoshtmeForca e Ndalimit të KollodokutSpecifikimet
PF330 mm20 mm2000 kNKatallog
PF440 mm25 mm3600 kNKatallog
PF550 mm30 mm4500 kNKatallog
PF630 + 25 mm30 mm4500 kNKatallog
PF730 + 25 mm30 mm4500 kNKatallog

 

 

SISTEMET CST (Control Start Transmissions / Kontrolli i Transmisionit Fillestar) Të DREJTIMIT

Drejtimi për Prodhueshmëri– Nën presionin e vazhdueshëm për prodhim më të lartë, përmirësimi i rendimentit të sistemeve gërrmuese me kovejer mbetet një synim kyç për operatorët e minierave. Tek Caterpillar, të gjitha aspektet e punimeve të gërryerjes murale-kovejer dhe makineria vetë rishqyrtohen vazhdimisht për të gjetur mënyra të përmirësimit të prodhimit dhe uljen e kostos së punëve minerare.  Rendimenti i sistemit të kovejerit ballor vazhdimisht përmirësohet.

  

ModeliRendimenti Maksimal i Rrotullimti për një Kohë të Shkurtër (3 sec.)Shpejtësia Hyrëse e Motorrit (shpekjtësia e motorrit)Pesha (pa vaj) – Sistemet e Drejtimit në LinjëSpecifikime
CST30300.000 N·m1.500 rpm @ 50 Hz3900 kgKatallog
CST45450.000 N·m1.782 rpm 5900 kgKatallog
CST45 M450.000 N·m1.782 rpm 7200 kgKatallog
CST45 V450.000 N·m1.782 rpm 5900 kgKatallog
CST65650.000 N·m1.500 rpm @ 50 Hz7300 kgKatallog
CST1151,150.000 N·m1.782 rpm 16400 kgKatallog

 

KONTROLLUESIT E PUNIMEVE MINERARE

Familja e Produkteve Cat për Kontrollues të Programueshëm të Punimeve Minerare (PMC) ofron kryevepra të teknoligjisë së mikro-kontrolleve dhe fuqive të rritura llogaritëse duke mundësuar një dimension të ri të gërrmuesve automatik me kovejer. Kontrolluesit e Punimeve Minerare të Cat ofrojnë të gjithë funksionalitetin e nevojshëm për të rritur kontrollin e rritur të operimit, mbështetjes së tavanit, gërrmuesit ose pluguesit ―automatizim me vizion të së ardhmes për rendiment maksimal të gërmimeve me kovejer.

 

 

ModeliSistemi OperuesProçesoriRAM MemorySpecifikime
MCU2Windows 7Intel Core i7, 2.1 GHz4 GBKatallog
PMC-D/PMC-D20µITRON RTOS32Bit RISC Microkontrollues TX1940CYAF, 32MHz, internal RAM 10Kbytes, ROM 256Kbytes4Mbytes CMOS Statik RAM, 4Mbytes FlashKatallog
PMC-RµITRON RTOS16Bit Microkontrollues TMP91Cë12AF, 27MHz, internal RAM 4Kbytes, ROM 125Kbytes2Mbytes CMOS Statik RAM, 4Mbytes FlashKatallog
PMC-VµITRON RTOS32Bit RISC Microkontrollues TX1940CYAF, 32MHz, i brendshëm RAM 10Kbytes, ROM 256Kbytes4Mbytes CMOS Statik RAM, 4Mbytes FlashKatallog

 

PLOëS

Cat® Ploës are the mining system of choice for loë and medium seams – exceeding the performance of shearers and delivering rapid production.

 

 

 

  

Modeli Coal HardnessMaximum Installed PoëerMaximum Cutting DepthSpecifications
GH1600Medium to extremely hard coal2 × 800 kW210 mmKatallog
GH800Soft – hard coal2 × 400 kW180 mmKatallog
GH800BSoft – hard coal2 × 400 kW205 mmKatallog
RHH800Soft – hard coal2 × 400 kW190 mmKatallog

 

 

 

MBËSHTETËSIT E TAVANIT

Këndet e thyera, shtresat shumë të trasha dhe shumë të holla, tavanet e paqëndrueshme dhe pllakat mesive të gurëve ranorë, terrenete buta dhe shkarjet gjeolohjike. këto kushte të ndryshme kërkojnë një nivel të lartë të përshtatshmërisë ndaj kërkesave specifike. Mbështetësit e Tavaneve Cat® njihen botërisht për qëndrueshmërinë e tyre në kushtet më të skajshme. Me disponimin superior dhe cilësinë e pashoqe në dizajnimit dhe prodhimit, mbështetësit tanë të tavaneve pëcaktojnë standartet për punimet minerare të gërryerjeve me kovejer.

 

 

ModeliLartësia (e zgjator)Qendrat e GërryesitDendësia e sipërfaqesSpecifikime
Sisteme të personalizuara të mbështetësit të tavanit1100-6100 mm1500-2050 mmdo 111 t/m2Katallog

 

 

TRANSPORTUESIT E MBëSHTETëSIT Të TAVANIT

Linja jonë e prodhimt është shumë e gjerë në mënyrë që t'i përshtatet punimeve të dnryshme dhe nevojave të kapaciteteve për të cilat kanë nevojë minierat anembanë botës. Synimi ështe i thjeshtë, të transportojë makineritë, pajisjet dhe maerialet nga një vend në një tjetër me shpejtësi, siguri dhe saktësi.

 

 

ModeliKapaciteti TransportuesGjatësia e AutomjetitGjerësia e AutomjetitSpecifikime
SH62020 t9.5 m2.85 mKatallog
SH63033 t10.88 m2.9 mKatallog
SH640 D40 t9.2 m2.65 mKatallog
SH650 D45 t11.68 m3.03 mKatallog
SH650 VFD45 t11.76 m3.03 mKatallog
SH65045 t11.68 m3.03 mKatallog
SH660 D55 t10.07 m3.1 mKatallog
SH660 HD60 t10.07 m3.1 mKatalog
SH68080 t13.8 m3.95 mKatallog

 

GëRRYESIT

Në ballë të gërryerjes me rendiment të lartë të një faqeje ballore ndodhet një makineri gërmuese që punon me besueshmëri dhe përmbush kërkesat e prodhimit. Gërryesit Cat® janë ndërtuar për të plotësuar këto kërkesa.

 

 

 

 

 

ModeliGjatësia Tipike e MakinerisëFuqia e InstaluarSistemi lëvizësSpecifikime
EL100014.001200 kW2x85 kWKatallog
EL200014.1 m1780 kWDrejtim me invertor AC Katallog
EL300015.2 m2295 kWDrejtim me invertor AC Katallog
EL400017 m2295 kWDrejtim me invertor AC Katallog

 

PAJISJET Që PUNOJNë ME FREKUENCA Të NDRYSHUESHME

Pajisjet Cat® që punojnë me frekuenca të dnryshme për kovejerët e mbyllur janë dizajnuar për të ofruar shpejtësi të ndryshme të kovejerëve me anë të mbyllura, ndarje  shumë të asktë të ngarkesës mes kutive të shpejtësisë dhe frekuenca më efikase kur operojnë në rrjete me energji të dobët.

 

 

 

   

ModeliFuqia e SuopzuarVoltazhi HyrësRrotullimi Operacional MaksimalSpecifikime
VFD-A800/W800800 kW3300V ± 10%210%Katallog
VFD-A1200/W12001200 kW3300V ± 10%210%Katallog