Опрема за подземни ископи - копање по должина

Опрема за подземни ископи - копање по должина

Прилагодените системи на Cat® за копање по должина опфаќаат хидраулични потпирачи на сводови и системи на автоматизирани плугови, како и секачи, систем на транспортни ленти и носачи на потпирачите на сводот. 

 

АРМИРАНИ ТРАНСПОРТНИ ЛЕНТИ

Максимална продуктивност при копањето по должина е возможна само ако технологијата за транспорт е во чекор со обемот на производство на рударските машини.  Армираните транспортни ленти на Cat® го одржуваат вашето производство – обезбедувајќи максимален капацитет, висока погонска сила, висока достапност и доверба. Кога создаваме целосно приспособен систем на транспортни ленти на Cat® за вашето работење, ги земаме предвид достапниот простор и посакуваниот капацитет на производство. Без разлика дали сакате да ископате 500 метри во должина или различни висини на бразди, Катерпилар обебедува решение кое совршено ви одговара – од армирани транспортни ленти, па сè до главни и задни погони, ланчани и влезни системи на транспортни ленти. 

 

МоделДебелина на горна плочаДебелина на долна плочаСила на кочењеТехнички карактеристики
PF330 mm20 mm2000 kNКаталог
PF440 mm25 mm3600 kNКаталог
PF550 mm30 mm4500 kNКаталог
PF630 + 25 mm30 mm4500 kNКаталог
PF730 + 25 mm30 mm4500 kNКаталог

 

 

*КСТ ПОГОНСКИ СИСТЕМИ 

Погон за продуктивност – Со постојан притисок за поголема продуктивност, подобрувањето на перформансите на системите за копање по должина останува примарна цел за рударските оператори. Во Катерпилар, сите аспекти на должинско копање и машинерија постојано се ревидираат со цел да се најдат начини да се зголеми продуктивноста и да се намалат вкупните трошоци на ископувањето. Перформансите на транспортниот систем на ленти постојано се подобруваат. 

*КОНТРИЛИРАНА СТАРТНА ТРАНСМИСИЈА

 

МоделМаксимален вртежен момент за краток период (3 сек.)Максимална влезна брзина (моторна брзина)Тежина (без масло) – ин-лајн погонски систем Технички карактеристики
CST30300.000 N·m1.500 rpm@ 50 Hz3900 kgКаталог
CST45450.000 N·m1.782 rpm5900 kgКаталог
CST45 M450.000 N·m1.782 rpm7200 kgКаталог
CST45 V450.000 N·m1.782 rpm5900 kgКаталог
CST65650.000 N·m1.500 rpm @ 50 Hz7300 kgКаталог
CST1151,150.000 N·m1.782 rpm16400 kgКаталог

 

КОНТРОЛИ ЗА ИСКОП

Семејството на програмски контроли за ископ на Cat® (ПКИ) нуди врвна микроконтролна технологија и зголемена компјутерска моќ што дозволува потполно нова димензија на автоматизација при копањето по должина. Контролите за ископ на Cat® ја даваат сета потребна функционалност за зголемена контрола на погоните, потпирачите на сводот, плугот или секачот ―автоматизација насочена кон иднината за максимална продуктивност при копање по должина. 

  

МоделОперативен системПроцесор РАМ меморијаТехнички карактеристики
MCU2Windows 7Intel Core i7, 2.1 GHz4 GBКаталог
PMC-D/PMC-D20µITRON RTOS32Bit RISC Microcontroller TX1940CYAF, 32MHz, internal RAM 10Kbytes, ROM 256Kbytes4Mbytes CMOS Static RAM, 4Mbytes FlashКаталог
PMC-RµITRON RTOS16Bit Microcontroller TMP91CW12AF, 27MHz, internal RAM 4Kbytes, ROM 125Kbytes2Mbytes CMOS Static RAM, 4Mbytes FlashКаталог
PMC-VµITRON RTOS32Bit RISC Microcontroller TX1940CYAF, 32MHz, internal RAM 10Kbytes, ROM 256Kbytes4Mbytes CMOS Static RAM, 4Mbytes FlashКаталог

 

ПЛУГОВИ

Плуговите на Cat® се системи за ископување ниски и средни бразди – ја надминуваат изведбата на секачите и овозможуваат брзо производство. 

 

  

 

 

Модел Цврстина на јагленМаксимална инсталирана снагаМаксимална длабочина на засекТехнички карактеристики
GH1600Среден до екстремно цврст јаглен 2 × 800 kW210 mmКаталог
GH800Мек – цврст јаглен2 × 400 kW180 mmКаталог
GH800BМек – цврст јаглен2 × 400 kW205 mmКаталог
RHH800Мек – цврст јаглен2 × 400 kW190 mmКаталог

  

 

ПОТПИРАЧИ НА СВОД

Стрмни нагиби, многу дебели и многу тенки бразди, нестабилни сводови и масивни плочи од песочен камен, меко тло и геолошки неправилности. Овие услови кои варираат бараат високо ниво на приспособување на посебните барања. Потпирачите на свод на Cat® се светски познати по нивната сигурност во најекстремни услови. Со супериорна достапност и неспоредлив квалитет во дизајнот и производството, нашите потпирачи на свод ги поставуваат стандардите за ископувањето во должина. 

 

Модел Височина (Продолжена)Центри на штитник Густина на штитник Технички карактеристики
Прилагодени системи за потпирање на сводот1100-6100 mm1500-2050 mmdo 111 тони/м2Каталог

 

НОСАЧИ НА ПОТПИРАЧИТЕ НА СВОДОТ

Нашата понуда на производи е широка со цел да соодветствува на различната примена и потребите за капацитет на рудниците ширум светот. Целта е едноставна, да се овозможи поместување на опремата, залихите и материјалите од една локација на друга брзо, безбедно и прецизно.  

 

МоделКапацитет на носивост Должина на возилоШирина на возилоТехнички карактеристики
SH62020 тони9.5 m2.85 mКаталог
SH63033 тони10.88 m2.9 mКаталог
SH640 D40 тони9.2 m2.65 mКаталог
SH650 D45 тони11.68 m3.03 mКаталог
SH650 VFD45 тони11.76 m3.03 mКаталог
SH65045 тони11.68 m3.03 mКаталог
SH660 D55 тони10.07 m3.1 mКаталог
SH660 HD60 тони10.07 m3.1 mКаталог
SH68080 тони13.8 m3.95 mКаталог

 

СЕКАЧИ

На челната позиција на секоја врвна изведба при ископувањето во должина се наоѓа рударска машина која работи доверливо и ги исполнува барањата на производството.  Секачите се создадени за да ги задоволат тие барање. 

 

 

 

 

МоделТипична должина на машинаИнсталирана снагаПреносен систем Технички карактеристики
EL100014.001200 kW2x85 kWКаталог
EL200014.1 m1780 kWAC погон со енергетски преобразувач (AC inverter drive)Каталог
EL300015.2 m2295 kWAC погон со енергетски преобразувач (AC inverter drive)Каталог
EL400017 m2295 kWAC погон со енергетски преобразувач (AC inverter drive)Каталог

 

ПОГОНИ СО ВАРИЈАБИЛНА ФРЕКВЕНЦИЈА 

Погоните со варијабилна фреквенција на Cat® за армираните транспортни ленти се создадени за да дадат варијабила брзина на армираната транспортна лента, многу прецизно да го распределат товарот меѓу редукторите, и за подобра ефикасност при работата кога мрежата има слаб напон. 

 

 

 

Модел Номинална моќностВлезна волтажа Максимален оперативен вртежТехнички карактеристики
FD-A800/W800800 kW3300V ± 10%210%Katalog
VFD-A1200/W12001200 kW3300V ± 10%210%Katalog