ODGOVORNI ZA BUDUĆNOST

ODGOVORNI ZA BUDUĆNOST

ODGOVORNI ZA BUDUĆNOST

Svijet se suočava sa velikim izazovima. Naš cilj je da damo pozitivan doprinos kroz održivo i odgovorno preduzetničko djelovanje.


Kao specijalisti za ekološku tehnologiju, iz uvjerenja, želimo da ispunimo našu odgovornost prema životnoj sredini, ljudima i društvu. "Održivost i društvena odgovornost su bitne komponente našeg korporativnog DNK", kaže Heinz Leitner, generalni direktor Komptech GmbH. Komptech GmbH podržava ciljeve održivog razvoja (SDG) iz Agende 2030, koju su zemlje članice Ujedinjenih nacija usvojile 2015. godine i fokusira se na ciljeve 7, 12 i 13.

 

Tehnologija za bolju životnu sredinu

Razvijamo rješenja za preradu čvrstog otpada i drvne biomase da postignemo boljitak za ljude i životnu sredinu. U tu svrhu, proizvodimo dobro projektovane, visokokvalitetne i dugotrajne mašine. Radeći to, dajemo vrijedan doprinos održivosti. Pretvaranjem otpada u sirovine, upravljanje materijalima postaje cirkularna ekonomija.

 

U Komptech-u gledamo da klijentima i partnerima pružimo sveobuhvatnu uslugu i obuku, pored direktnog globalnog prijenosa tehnologije. Ova saradnja nam donosi zajednički dugoročni uspjeh i održivi rast sa stabilnim poslovnim rezultatima.

 

Smanjujemo naš karbonski otisak


Takođe, intenzivno radimo na strategiji da postanemo kompanija sa nultom emisijom CO2, srednjoročno gledano. Na ovaj način, Komptech grupa daje vrijedan doprinos održivom razvoju privrede, društva i životne sredine.