ISWA kongres Novi Sad

ISWA kongres Novi Sad

ISWA kongres Novi Sad


Od 19. do 22. septembra 2016. godine u Novom Sadu je održan svetski kongres ISWA (International Solid Waste Association). ISWA je globalna, nezavisna i neprofitna organizacija čiji rad je fokusiran na promociju odnosno razvoj stručnog i održivog upravljanje otpadom. Vizija udruženja je čista planeta čiji otpad se efikasno koristi i čija se količina konstanto smanjuje. Takav otpad se zatim sakuplja, reciklira i tretira na adekvatan način omogućavajući svakome da ostvari svoje pravo na okruženje sa čistim vazduhom, vodom, morem i zemljištem.

Najvažnije stručni skup koji organizuje ISWA je godišnji ISWA svetski  kongres. Ovo je događaj koji okuplja na jednom mestu i povezuje sve strane zainteresovane za globalni problem čvrstog otpada. Svake godine, predstavnici naučne i stručne javnosti, globalnih korporacija iz ove oblasti kao i politički i državni zvaničnici aktivno učestvuju u svetskom kongresu.

Posle 30 godina, Međunarodna asocijacija upravljanja čvrstim otpadom(ISWA) je, po prvi put poverila zemlji iz jugoistočne Evrope da organizuje svetski kongres - 2016 u Novom Sadu u Srbiji. Ovaj kongres će obezbediti Srbiji aktivnu ulogu u globalnom pokretu koji vodi ka očuvanju i poboljšanju naše planete.

Više od 1300 učesnika iz preko 55 zemalja sveta je učestvovalo u radu prezentujući svoja najnovija rešenja iz oblasti upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Intezivne i konstruktivne diskusije na radnim panelima su doprinele donošenju novih zaključaka i pravaca u smeru smanjenja globalnog zagađenja naše planete.

Naša kompanija je kao kompanija posvećena održivom poslovanju i zaštiti životne sredine prepoznala značaj ovog skupa i odlučila da uzme učešća na ovom renomiranom događaju. Uz pomoć naših partnera Caterpillar Sarl i Komptech GmbH Teknoxgroup je bio zlatni sponzor događaja. Na prezentaciji smo predstavili najnovija tehnička dostignuća primenjena u sistemima za tretman komunalnog otpada koje je Komptech GmbH izveo širom sveta, kao i najnovija rešenja koja Caterpillar implementira na svoje mašine specijalno opremljene i namenjene za rad sa otpadom.