TEHNO PUT POSTAVLJA NOVE STANDARDE U NISKOGRADNJI U CRNOJ GORI

TEHNO PUT POSTAVLJA NOVE STANDARDE U NISKOGRADNJI U CRNOJ GORI

TEHNO PUT POSTAVLJA NOVE STANDARDE U NISKOGRADNJI U CRNOJ GORI

TEHNO PUT je najveći kupac CATERPILLAR opreme u Crnoj Gori i jedan od većih u ovom dijelu Evrope


Kompanija TEHNO PUT osnovana je 1993. godine u Podgorici i do danas je izgradila reputaciju lidera u oblasti niskogradnje u Crnoj Gori. Njen veoma dinamičan razvoj je išao uporedo sa ekspanzijom investicionih ulaganja u objekte putne infrastrukture i povećanjem poslova na izgradnji magistralnih puteva, gradskih bulevara, pristupnih puteva i mostova i saobraćajnica raznih namjena. Kompanija će šireći svoju djelatnost na tržišta okolnih zemalja raditi i na izgradnji autoputa u Albaniji u dužini od 30 km, dok na medjunarodnim tenderima raspisanim za izgradnju objekata u Crnoj Gori ravnopravno stoji rame uz rame sa velikim evropskim kompanijama specijalizovanim za gradnju saobraćajnica.

"Izlazak na druga tržišta je izuzetno važan korak u sadašnjoj etapi razvoja TEHNO PUTA. Istovremeno vršimo ozbiljne pripreme za učešće u izgradnji autoputeva u Crnoj Gori čime želimo osigurati nastavak dinamičnog razvoja firme i dati doprinos razvoju naše zemlje. Zato je dalja orijentacija kompanije ulaganje u najkvalitetniju opremu i najstručnije ljude. Zbog toga smatramo da je naše opredeljenje da se oslonimo na CATERPILLAR opremu bio jedan od strateških koraka i dugoročno veoma isplativ posao“ - kaže gospodin Saša Aćimić, Izvršni direktor TEHNO PUTA.

TEHNO PUT je najveći kupac CATERPILLAR opreme u Crnoj Gori i jedan od većih u ovom dijelu Evrope.

"Naš mašinski park za zemljane radove opremljen je isključivo CAT mašinama. Sa lokalnim CATERPILLAR dilerom firmom TEKMONT smo započeli saradnju još 2004. godine kada smo kupili prvu novu mašinu – mini bager model 303 CR da bi danas imali više od 20 jedinica nove opreme isporučenih od strane TEKMONT-a. Od njih uvijek dobijemo pravu podršku u odabiru odgovarajuće opreme, finansiranju, brzoj isporuci i održavanju opreme" kaže Saša Aćimić i dodaje: "Trenutno imamo preko 40 CATERPILLAR jedinica, od mini bagera na gumenim gusjenicama do CAT buldozera D8R, koje na terenu sprovode u djelo zamisli više od 30 naših inženjera. Ulaganja u opremu u zadnjih nekoliko godina iznosila su preko 20,0 miliona eura, od čega u CATERPILLAR oko 4,0 miliona eura“.

Saša Aćimić smatra da je kvalitet opreme i ljudi bio ključ uspjeha njegove kompanije, koja je medju vodećim po stopama rasta u Republici Crnoj Gori. "Pored tog kvaliteta uz stečeno ogromno iskustvo u radu TEHNO PUT će u narednom periodu usmjeriti svoj razvoj ka širenju usluga u gradjevinarstvu razvijanjem proizvodnih kapaciteta za dobijanje asfalta, betona i kamena. Želimo da zaokružimo tehnološke procese za sve naše usluge a da pritom održimo i povećamo kvalitet radova. Tek nas očekuje značajnije učešće u poslovima projektovanja i visokogradnje. Naravno, ovo će biti moguće samo ukoliko ulažemo u najbolju opremu. Zbog toga ćemo se i u budućnosti oslanjati na CATERPILLAR mašine “- zaključuje Aćimić.

Više od 120.000 sati odradile  su CATERPILLAR mašine kompanije TEHNO PUT samo u 2007. godini.

Više od 1.000.000 m3 zemlje pomjerile su CATERPILLAR mašine kompanije TEHNO PUT samo u 2007. godini.

Kompanija TEHNO PUT je u 2007. godini ugradila količinu asfalta dovoljnu da se izgradi 300 km lokalnih puteva. CATERPILLAR mašine su pripremale zemljište za asfaltiranje.

Lista CATERPILLAR opreme kompanije TEHNO PUT:

Bageri na gusjenicama – 22

Mini bageri – 4

Rovokopači-utovarivači – 6

Buldozeri – 1

Utovarivači – 4

Bageri na točkovima – 6

Motor grejderi – 2

Agregati – 2