Banja Luka GRAMES 2009

Banja Luka GRAMES 2009

Banja Luka GRAMES 2009

GRAMES 2009: Drugi put zaredom priznanje ''Zlatna libela'' pripalo TEKNOXGROUP BH


TEKNOXGROUP BH, članica TEKNOXGROUP, predstavila je svoj asortiman proizvoda i usluga na međunarodnom sajmu GRAMES 2009 u Banja Luci, koji se održao u periodu od 17.03. do 24.03.2009. godine. Drugu godinu zaredom TEKNOXGROUP BH na sajmu GRAMES, najvećem ove vrste u BiH, dobitnik je nagrade ''ZLATNA LIBELA'' u kategoriji ''Nagrade za građevinsku mehanizaciju i prateću opremu.''
 
Ove godine, GRAMES 2009, je okupio preko 300 izlagača iz zemlje i inostranstva koji su izlagali na 12.000 kvadratnih metara. Za proizvode i usluge TEKNOXGROUP BH vladalo je veliko interesovanje, pa su prodavači TEKNOXGROUP BH, zabilježili preko 120 razgovora sa potencijalnim klijentima, dok su skoro sve izložene mašine prodate tokom sajma.
 
Svakako velika novost koja je predstavljena na ovom sajmu od strane TEKNOXGROUP je i TEKNOXGROUP BH Finance koji je predstavljen na sajmu GRAMES 2009, usluga koju nudi TEKNOXGROUP BH zajedno sa Unicredit Leasing, najvećom leasing kućom u BiH. Tokom sajma na svim izloženim CAT mašinama nalazili su se i obračuni leasing rata za iste, a na raspolaganju nisu bili samo uposlenici TEKNOXGROUP nego i predstavnik Unicredit Leasing koji je na licu mjesta pravio ponude i pomagao klijentima da shvate prednost TEKNOXGROUP BH financiranja, napravljenog po dobro poznatom konceptu CAT FINANCE.
 
Zahvaljujući ovoj usluzi CAT mašine na tržištu BiH imaju najpovoljnije uslove financiranja, što stavlja CAT proizvode dostupnijim klijentima a sam TEKNOXGROUP BH daleko fleksibilnijim pri pregovorima sa klijentima.
 
Osim financiranja mašina, ove godine akcent je bio na i posprodajnoj podršci, kao i na usluzi TG RENT, (iznajmljivanja mašina), za što su posjetioci sajma pokazali poseban interes, pa se tokom sajma sklopilo i nekoliko ugovora sa kupcima o rentanju Caterpillar mehanizacije, dokazujući sve veći rast interesovanja za TG RENT uslugom na tržištu BiH.
 
Štand TEKNOXGROUP BH prostirao se na 220 kvadratnih metara a bili su izloženi hidraulični bager gusjeničar 323D i mini hidraulični bager gusjeničar 308D CR, zatim utovarivač točkaš 950H, valjak CB 224E, kombinirka 428E i agregat GEP H30. Posjetioci su na štandu mogli pogledati i servisno vozilo TEKNOXGROUP BH sa potpunom opremom i alatom za reagiranje na poziv za serviserom.
 
Tokom trajanja sajma, na raspolaganju posjetiocima su bili uposlenici TEKNOXGROUP BH iz svih ureda u BiH, ali i iz svih sektora, od prodaje, support odjela pa do uposlenika Unicredit Leasinga koji su bili zaduženi za dodatne informacije koje mogu tražiti posjetioci sajma.
 
Ukupno gledano, sajam je bio uspješan za Caterpillar, zaključivši kupoprodajne ugovore za većinu izloženih mašina, kao i i ugovore o iznajmljivanju u sklopu TG RENT usluge, TEKNOXGROUP je ostvario porast prometa u odnosu na istu manifestaciju održanu prošle godine. Usprkos financijskoj krizi koja trese cijeli svijet, u BiH postoji porast građevinskih projekata, koje građevinari u BiH pokreću sada i uz povoljnije uslove kupovine CAT strojeva putem TEKNOGROUP BH Finance uslugom.