Ulje Caterpillar

Ulje Caterpillar

Danas većina motora s unutrašnjim sagorijevanjem radi u automobilima, kamionima i autobusima. Samo se jedan mali postotak motora, manje od jedan posto, služe kao industrijski motori, u generatorima i agregatima, naftnoj i plinskoj industriji, prijevozu zemlje …

Ali uslovi na gradilištima ili rudnicima potpuno se razlikuju od onih na cesti.

S obzirom na to, Caterpillar je dizajnirao ulja za upotrebu u motorima i mašinama Caterpillar, kako bi se obratila pozornost na specifične aplikacije i dizajn.

Pogledajmo ulje Caterpillar za dizelske motore – DEO. Ono je posebno proizvedeno kako bi pružalo najveću dobit svim korisnicima motora, posebno onima koji koriste motore Caterpillar. Ono pruža izvrsnu zaštitu komponenti, kontrolu emisija te uštedu goriva i smanjit će operativne troškove optimizirajući intervale ispusta te produžujući životni vijek komponenata.

Zašto je bolje nego najbolja komercijalna ulja?

Zato što je posebno testirano na motorima Cat, bez obzira na njihovu primjenu. Dizajn ovog ulja jedinstven je i rezultat je vlastitih Caterpillarovih testova na motorima Cat. Pažljivo se posmatra stalna zaliha, a uz to posjedujemo i vlastiti paket dodataka. Precizna uravnoteženost izabranog stalne zalihe i paketa dodataka tajna je boljih performansa.

Sva ulja Cat zadovoljavaju najviše industrijske standarde i specifikacije, ali također prolaze i dodatne testove specifične samo za Caterpillar, a sve to kako bi se istražile performanse ulja pod ekstremnim uslovima u Caterpillarovim mašinama i motorima.

Kroz našu sveobuhvatnu SOS-analizu analiziraju se hiljade uzoraka svaki dan širom svijeta te pružaju proizvođaču tačan uvid u performanse ulja u cijelome svijetu te u svim vrstama aplikacija i opreme.

Sve ovo vodi jednomu cilju: da vam pružimo ulje koje će adekvatno štititi i podmazivati Vaše mašine i motore te omogućiti da Vaša oprema Caterpillar traje što je duže moguće.