O nama

O nama

O NAMA

Teknoxgroup je ekskluzivni zastupnik Caterpillara, vodećeg svjetskog proizvođača građevinske i rudarske opreme, brodskih i industrijskih motora. Kao dio međunarodne grupe kompanija, Teknoxgroup pokriva područje Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije, gdje prodajemo nove i korištene CAT građevinske mašine, motore i elektroagregate, a preko servisa i distribucije rezervnih dijelova, nudimo klijentima svu potrebnu tehničku podršku. Razvijamo sopstvena rješenja sa visokom dodatnom vrijednošću za kupca.

Međunarodna grupa koja pokreće rast

TESYA grupa je međunarodna porodica od 25 kompanija, sa istim upečatljivim vrijednostima i jakim lokalnim korijenima u 15 država, od kojih svaka koristi snagu zajedničke vizije i jake sinergije. STET, FINANZAUTO, CGT, TEKNOXGROUP holding kompanije koje se prostiru od Slovenije do Albanije, CLS, CGT EDILIZIA i CGT TRUCKS. To je TESYA. Grupa sa 90 godina iskustva, vodećim svjetskim portfoliom proizvoda i usluga, 3.500 zaposlenih na 120 lokacija i jedna Svrha: da pokrenemo razvoj ljudi, posla i zajednica.

Ljudi u centru pažnje

Stavljamo ljude – vas kao Y u našem imenu – u središte svega što radimo. Gradimo bliske odnose sa vama, vašim klijentima, kolegama, dobavljačima, zainteresovanim stranama i zajednicama. Odnose koji omogućavaju da razumijemo i predvidimo vaše potrebe i podržimo vas da date sve od sebe i postignete svoje ciljeve. Zato što ne može postojati TESYA bez vas.

Preduzetnički partner

Svaku kompaniju u TESYA grupi pokreće izraženo preduzetničko razmišljanje i posvjećenost inovativnim integrisanim rješenjima, koja pomažu našim klijentima da brže, efektnije i efikasnije postignu svoje ciljeve. Radimo sa najboljim ljudima i inspirišemo ih jasnim vođstvom, dajući im mogućnosti i potrebne resurse, prepoznajući njihov učinak i osnažujući ih da rastu i daju sve od sebe. Ponosni smo na malu fluktuaciju i dug rad našeg osoblja, što našim klijentima osigurava kontinuitet bliske proaktivne podrške.

Rješenja i usluge

Opslužujući više od 30.000 poslovnih korisnika širom svijeta, aktivni smo lider u pružanju prilagođenih rješenja, po sistemu ključ u ruke, za građevinsku opremu, proizvodnju energije ili snage, industrijska vozila, rad u skladištima i opremu za logistiku.

Naša kultura

Kao pojedinci, kao kompanije i kao Grupa, nikada ne mirujemo, niti prestajemo da se razvijamo. Strastveno smo posvijećeni pružanju najefikasnijih rješenja u doba velikih promjena i znamo da je brzina učenja ključni faktor uspjeha: Naša sposobnost da brinemo o našim ljudima i podržimo njihov razvoj je ono što osigurava dugoročni prosperitet našim klijentima i našim kompanijama.

Svrha

Imamo jasnu i jedinstvenu svrhu grupe, koja vidi našu ulogu kao: Pokretanje razvoja ljudi, posla i zajednic. Naša Svrha je obrazloženje i inspiracija za sve što radimo. Radeći na pokretanju razvoja naših ljudi, klijenata i zajednica, neprekidnim unaprjeđenjem usluga i rješenja, dajemo pozitivan doprinos dobrobiti svih.

Način rada: naše vrijednosti i ponašanje

Naše vrijednosti su principi koji definišu ko smo mi i čemu težimo, neprekidno vode naše postupke, određuju naš uticaj i kreiraju vrijednost. Naše Ponašanje opisuje kako radimo stvari svakog dana, sprovodeći svoje vrijednosti u djelo. Neraskidivo povezani, uvijek ih predstavljamo zajedno.

Ti i ja brinemo

Iza svakog dostignuća smo svi mi, radeći zajedno da riješimo probleme i oblikujemo budućnost.

 • Mi smo strastveni, uživamo u svom poslu i slavimo rezultate.
 • Potpuno smo posvijećeni ljudima sa kojima radimo: kolegama, klijentima i dobavljačima.
 • Preuzimamo vlasništvo i ponosimo se našim radom.

Ti i ja gradimo povjerenje

Povjerenje izgrađeno na uzajamnom poštovanju i pouzdanim performansama je temelj našeg odnosa i uspjeha.

 • Radimo ono što kažemo: možete se pouzdati u nas.
 • Uvijek dajemo sve od sebe.
 • Mi smo iskreni, otvoreni, etički i pošteni.

Ti i ja prihvatamo promjene

Brzo reagujemo u promjenljivim okruženjima, predviđamo buduće izazove i vodeći smo u inovacijama.

 • Kreativni smo, istražujemo različite načine da ostvarimo svoje ciljeve.
 • Imamo preduzetnički duh: brzo reagujemo na mogućnosti.
 • Nosimo se sa neizvjesnošću, bez gubitka fokusa na proces ili viziju.

Ti i ja rastemo zajedno

Naš poslovni i lični razvoj je izgrađen na neprekidnom učenju i unaprjeđenju.

 • Posvijećeni smo napretku kompanije, timova, klijenata i zajednica.
 • Zajedno se razvijamo praćenjem reakcija, dijeljenjem i mentorstvom.
 • Radoznali smo i ne prestajemo sa učenjem.

Kompanije u grupi