Tretman odpada

Tretman odpada

Komptech je vodeći međunarodni proizvođač strojeva i postrojenja za mehaničku i mehaničko-biološku obradu krutoga otpada i biomase, i obradu drvene biomase koja se koristi kao obnovljivo gorivo. 

Naš asortiman proizvoda obuhvaća više od 30 različitih vrsta strojeva, koji pokrivaju ključne korake u upravljanju otpadom i obradi biomase.

Svima im je zajednička usredotočenost na praktičnost i pionirski duh. Usredotočenost na praktičnost znači da su dizajnirani za potrebe naših kupaca, a ne za naše potrebe. Pionirski duh znači da radimo s pogledom u budućnost, tako da i dalje njegujemo našu uvriježenu stručnost za veliki razvoj.

 

 

 

 

 

 

GORIVA DERIVIRANA IZ OTPADA

Danas je proizvodnja goriva deriviranih iz otpada integralni dio obrade otpada. Uz širenje pravnih granica ili zabrana smetlišta za neobrađeni otpad i uz potrebu za izvlačenjem energije iz otpada, RDF je postao važna roba.

Visoka kalorijska vrijednost čestica komercijalnoga otpada, ostataka proizvodnje, otpada od pakiranja, krupnoga otpada i čak kućanskog otpada mogu se preraditi u goriva derivirana iz otpada (RDF).

Ovisno o kvaliteti, može se koristiti u industrijskim pećima, cementarama i elektranama.

Komptech jako ulaže u goriva koja se deriviraju iz otpada i Komptechovi se proizvodi osjećaju kao doma u svim glavnim koracima obrade u pravljenju RDF-a.

BIOMASA

Čvrsta je biomasa namijenjena za pravljenje velikog doprinosa pri prijelazu s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije. Međutim, za dostizanje ambicioznih ciljeva za grijanje i proizvodnju energije iz drvene biomase, ona će morati biti dostupna u velikim količinama. 

U skladu s našim sloganom, "Tehnologija za bolji okoliš", preuzeli smo izazov pronaći način da to i učinimo. S pravom obradom, koja uglavnom uključuje sjeckanje, prosijavanje i razlučivanje, gorivo prihvatljivo za tržište može biti dobiveno iz raznih materijala. 

Osim drvene biomase iz šume, kao što su komadići drveta iz šuma, ostali materiali mogu biti ekonomski valjan i održiv izvor goriva. To uključuje zelene ostatke od vrtlarstva i uređenja okoliša, ostatke korijenja, drvo koje pluta u rijekama i nepročišćeno otpadno drvo – svi materijali koje prikupljaju općine. 

Naša je uloga razviti prave koncepte i najisplativije strojeve za to dinamično tržište.

MEHANIČKO-BIOLOŠKA OBRADA

Mehaničko-biološka je obrada (MBT) pravi odgovor na pitanje kako smetlišta učiniti boljima za okoliš. Ako želimo smanjiti emisije iz smetlišta s miješanim otpadom, moramo početi s recikliranjem materijala, koristeći energiju u otpadu i kreirajući stabilne ostatke za smetlišta. 

Organski materijal u otpadu prouzrokuje većinu problema na smetlištima. Ovo se mora umanjiti i stabilizirati kompostiranjem. MBT sustav to može učiniti. 

Krajnji je proizvod mehaničko-biološke obrade stabilan ili isušen kompostirani ostatak, materijali koji se mogu reciklirati te derivirana goriva. 

Komptechovi se strojevi koriste diljem svijeta kako bi pomogli s ovim zadatkom. Naši se proizvodi osjećaju kao doma u svim velikim koracima MBT postupka.