Mogućnost unajmljivanja CAT mašina u Bostek d.o.o.

Mogućnost unajmljivanja CAT mašina u Bostek d.o.o.

Mogućnost unajmljivanja CAT mašina u Bostek d.o.o.

TEXNOXGROUP RENT, mogućnost unajmljivanja Caterpillar građevinske mehanizacije, opcija je koja je početkom 2008. godine ponuđena od strane TEKNOXGROUP i Caterpillara


TEXNOXGROUP RENT, mogućnost unajmljivanja Caterpillar građevinske mehanizacije, opcija je koja je početkom 2008. godine ponuđena od strane TEKNOXGROUP i Caterpillara, prvobitno samo na području Hrvatske. Zahvaljujući velikom uspjehu, i druge podružnice TEKNOXGROUP u vrlo kratkom periodu započinju nuditi istu uslugu, pa je postalo moguće unajmiti Caterpillar strojeve i u Sloveniji, a zatim i u Srbiji. Iznenađujuće brzo, TEXNOXGROUP RENT uslugu je postalo moguće dobiti i na teritoriji BiH, putem BOSTEK d.o.o, članice TEKNOXGROUP.

Prema strateškom planu, na BiH tržistu ova usluga se trebala pojaviti u toku 2009. godine, ali se u BiH pojavio toliki interes za iznajmljivanjem Cat strojeva, da je TEKNOXGROUP ponudio svoju uslugu već maju 2008. godine, godinu dana prije nego je planirano.
 
Slovenačka firma Kip Kop, prošle je godine sklopila ugovor sa Rudnikom boksita u Bosanskoj Krupi, te se zbog ovog ugovora kod Kip Kop d.o.o stvorila potreba za iznajmljivanjem pouzdane mehanizacije. Vlasnik firme Kip Kop, gosp. Lakner, obratio se slovenačkoj podružnici TEKNOXGROUP za zahtjevom za uslugom rentanja Cat strojeva na teritoriji BiH.
 
Zahvaljujući bliskoj saradnji slovenačke i bosanske (BOSTEK d.o.o.) podružnice TEKNOXGROUP, omogućena je usluga iznajmljivanja kvalitetnih Cat strojeva u BiH, i to je bio sami početak ove usluge u Bosni i Hercegovini.
Ugovor o iznajmljivanju tri Caterpillar mašine, (2 x 325D LN , 1 x 950H) potpisan je početkom maja 2008. godine, a isporuka je uslijedila već 28.05.2008. godine, čime je Bostek i TEKNOXGROUP efikasno i brzo dogovorio na zahtjev kompanije Kip Kop, i omogućio im da brzo krenu u realizaciju već potpisanog ugovora sa Rudnikom boksita.
Efikasno i brzo reagovanje firmi unutar TEKNOXGROUP na zahtjeve i želje svojih klijenata rezultat je povezanosti i sinergije firmi unutar grupe što je jedan od kritičnih faktora uspjeha TEKNOXGROUP na teritorijama zemalja bivše Jugoslavije, i nešto što TEKNOXGROUP, pored ostalih prednosti, posebno diferencira na tržištu u odnosu na konkurenciju.
 
Prava vrijednost TG Renta se mogla vidjeti i na slučaju kompanije Kip Kop. Naime, zbog nepravovremenog plaćanja od strane Uprave Rudnika Boksita, Kip Kop je odlučio raskinuti ugovor sa njima. Ubrzo su sklopili novi ugovor i postali kooperant za Šume Unsko-Sanskog Kantona gdje i danas rade i imaju obezbijeđen posao u narednih nekoliko mjeseci, a mašine koje su u sklopu TG renta, iznajmljene Kip Kop d.o.o., jednostavno su prebačene na drugu lokaciju.
 
Ovaj slučaj pokazuje kako ovaj oblik saradnje, najam, daje fleksibilnost korisniku TG RENT usluge koji je mogao da suspenduje ugovor koji je prethodno imao sa jednim investitorom i da u kratkom vremenu nađe drugog investitora i da nastavi posao.
 
Uvođenje usluge iznajmljivanja Cat strojeva nije samo ispruka strojeva, nego puno kompleksnija usluga. U toku i nakon dešavanja pregovora, Teknoxgroup i Rental odjeljenje su organizirali tečaj za uposlenike poslovnice i tehničke podrške kako bi Bostek Machinery počeo sa prezentacijom i izvođenjem RENT ponude na teritoriji cijele BiH, te spremno dočekao sljedeće potencijalne kupce.
 
Proizvod toga su sklopljeni ugovori za valjak CS 56, finišer BB 740, buldozer D6N, frezu PM102, kombinirku 434E i bager 319D LN.
 
Iako prihvačen sa pesimizmom, TG Rent se pokazao veoma zanimljiv za mnoštvo BiH poduzeća, zbog čega se već planira proširenje najamne flote u 2009. godini.

O TG RENT usluzi:
 
TG RENT usluga je usluga koju nudi TEKNOXGROUP kroz kompanije unutar grupe. Radi se iznajmljivanju Caterpillar strojeva na određeni period za firme koje imaju potrebu za takvom uslugom.
 
Klijentima je na raspolaganju vozni park mašina posljednje generacije, i radi se isključivo o novim mašinama starosti do maksimalno 18 mjeseci, što omogućava klijentu minimalni rizik od potpunog prekida rada, i povećava samim time i produktivnost na gradilištu.
 
Mašine u ponudi su sa kompletnim konfiguracijama (uređajima za klimatizaciju, dodatnim hidrauličnim sistemima, sigurnosnim sistemima) i kompletnom opremom (posebnim kontejnerima, dodacima za upravljanje i rušenje itd.) koji povećavaju efikasnost radnika i omogućuju da se istovremeno smanji vrijeme potrebno za izvođenje radova a time i njihovu cijenu.
 
Zahvaljujući TEKNOXGROUP mreži poslovnica, serviseri su na raspolaganju na prosječnoj udaljenosti koja ne prelazi 100 km od gradilišta.
 
Službu podrške sačinjavaju tehničari specijalisti koji su opremljeni najmodernijim sredstvima i vrhunski obučeni za najnaprednije tehnologije i karakteristike mašina.

Stalno prisustvo TEKNOX osoblja garantuju najmanji mogući broj prekida izazvanih kvarom na mašini.
Cijene iznajmljivanja uključuju sva redovna servisiranja, tj. održavanje i popravke. U slučaju duže nepokretljivosti neke mašine, Teknox obezbjeđuje zamjenu, istu ili sličnu, ukoliko je na raspolaganju, a vrijeme prekida rada neće biti naplaćeno kao period iznajmljivanja.
 
Sve mašine iz TG Rent programa su osigurane protiv krađe, požara i vandalizma,mašine koje se koriste na javnim putevima su propisno registrovane. Radi veće sigurnosti, mašine su osigurane protiv svih rizika, za slučaj nezgoda izazvanih pogrešnim rukovanjem.