D6 XE

NOVI D6 XE BULDOŽER

Cat-ov D6 XE je prvi buldožer na svijetu sa jakim, električnim pogonom. Tehnologija nove generacije dozvoljava konstantnu silu na tlo, veću pokretljivost i brže vremenske cikluse, do 35 procenata bolju efikasnost utroška goriva i smanjene troškove održavanja. Izbor tehnoloških odlika Cat-ove Connect GRADE tehnologije dodatno omogućava lako korištenje tako što vam pomaže da sačuvate još više vremena, materijala i truda operatera čime vam pomaže da svoje poslovanje vodite na slijedeći nivo.

DO 12% NIŽI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

 

Posebno napravljen kako bi smanjio vaše troškove servisiranja i održavanja s unaprjeđenim komponentama, dužim servisnim intervalima i manjim brojem stavki planiranog održavanja.

 

EFIKASNIJA UPOTREBA GORIVA DO 35%

 

Električno upravljanje vam pruža najveći nivo produktivnosti i značajno niži nivo potrošnje goriva.

 

 

DO 50% VEĆA PRODUKTIVNOST S CAT TEHNOLOGIJOM

 

Povećajte produktivnost s tvornički ugrađenim tehnologijama kao što su Cat GRADE s opcijom Slope Assist i Cat GRADE s 3D.

 

ELEKTRIČNI POGON

Električni pogon je najefikasniji način prenošenja snage na tlo tako da buldožer može obaviti više rada a da pri tome troši značajno manje goriva. Sa električnim pogonom ne treba mijenjati brzine. Samo odaberite brzinu na tlu i vozite - sila na tlu je kontinuirano optimalnog nivoa. Električni pogon je takođe izdrživo rješenje koje vremenom ne donosi gubitak efikasnosti. Električni pogon ima 90% manje pokretnih dijelova od tradicionalnog mjenjača sa turbo pogonskom sklopkom. Kako treba zamijeniti manje komponenti i duži je vijek trajanja remonta štedite vrijeme i novac na održavanju.

  

BOLJE I BRŽE RAVNANJE

Ovaj novi buldožer je izrađen za performanse ravnanja sa boljim balansom, poboljšanim VPAT nožem, novom opcijom podvozja i tehnološkim izborima da vam pomognu dobiti bolje rezultate u manje vremena.

 

 

BOLJI BALANS

Snažnija, laganija struktura VPAT je redizajnirana tako da vam pruži bolji balans pri gradiranju. Ne postoji potreba za stražnjim dodatkom ili protutegovima.

 

 

NIŽI PRITISAK NA TLO

Novi LGP VPAT širokog kolosijeka je svrsishodno izrađen i opremljen sa 915 mm (36 in) dugom, centralno postavljenom kašikom. To daje dodatnih do 35 kPa pritiska na tlo kako bi vam pomoglo da se postavite na mekano podnožje.

 

RAZNOVRSNA PRIMJENA NOŽA

Noževi Cat-ovog VPAT-a pružaju vodeći u klasi raspon kretnji kako biste mogli obavljati izazovne poslove poput kopanja i zatrpavanja rovova. Kako bi obavio svoj posao, VPAT-ov nož ostaje ravan kada se postavi pod uglom tako da lakše obavljate gradiranje.

 

BRŽE RAVNANJE

Ravnajte brže – raspon brzine 2.5-3.0 – bez žrtvovanja kvaliteta. Širi LGP nož znači manje prolazaka. Nova opcija podvozja za završno gradiranje (10 valjaka) omogućava vam laganije gradiranje, većom brzinom, čak i na zahtjevnim površinama poput pijeska i šljunka.

 

 

 

   

 

DIZAJNIRAN ZA OPERATORE

Kabina D6 XE je dizajnirana tako da podigne standard komfora i produktivnosti operatera. Pored dodatka 10-inčnom ekranu na dodir, standardno sjedište sa vazdušnim ovjesom je šire sa dodatnim mogućnostima prilagođavanja leđnog dijela, a dostupna je i opcija grijanih/hlađenih kožnih sjedišta i veliki broj prilagođavanja sjedišta što pomaže da izgleda kao da je buldožer izrađen u skladu sa posebnim potrebama operatera. Aplikacija Profil vam omogućava da stvorite višestruke profile koji pohranjuju postavke mašine za različite poslove ili za veći broj operatera.

 

 

Zadnja kamera sa visokom rezolucijom je standard. Istaknuti prikaz je postavljen na glavni ekran a iscrtane su linije koje vam pomažu navodeći vas. Redizajnirana kabina sa integrisanom Zaštitnom strukturom pri prevrtanju (ROPS) ima oko 15% više staklenih površina kako bi vam pružila bolju preglednost u svim pravcima.