РЕШЕНИЈА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ГРАДИЛИШТЕ

РЕШЕНИЈА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ГРАДИЛИШТЕ

ТАБЛЕТ КОМПЈУТЕРОТ НА „TRIMBLE”  ЗА  ГРАДИЛИШТЕ

Поврзете ја канцеларијата со теренот користејќи Таблет  на „Trimble” за градилиште, силен и комплетно опремен теренски компјутер за мерења во градежништвото и позиционирање на градилишта. Памет и сила. Што може да биде подобро од тоа.

КОНТРОЛОРОТ TSC3 НА  „TRIMBLE” 

Ова е вашата силна работна направа за тешки апликации, за мерења на градилишта, околчување, проверки на нагибот. TSC3 им овозможува на надзорнците, супервизорите, контролорите на нагибот,  и  инженерите  комплетна контрола на градежното работење.

 

КОНТРОЛНАТА ЕДИНИЦА TCU

Контролната единица CU на „Trimble”  е сериозен приклучен контролер кој можете да го користите со Системот за позиционирање на градилиште или GNSS приемникот.  TCU, кој  го придвижува SC900 софтвер контролерот за локација на „ Trimble” , нуди интуитивен, едноставен инерфејс  за  широк низ на апликации во доменот на позиционирање на градилиштата.

 

„SITE MOBILE” НА „TRIMBLE”  

По пат на комбинирање на камера, контролер и smart телефон во една лесна направа,  „се́ во едно”   „Site Mobile”  е се́ што ви е потребно на градилиштето .

 

СИСТЕМИ ЗА ПОЗИЦИОНИРАЊЕ НА ГРАДИЛИШТЕТО „ESSENTIALS KIT”

Докажан „Trimble” квалитет и прецизност, со пристапна цена која не го оптеретува вашиот буџет, посебно наменета за контролори на нагибите, инженери или изведувачи во градежништвото на кои GPS технологијата е новитет.

 

SMART GNSS  АНТЕНА SPS985

Издржлива дури  повеќе од доволно, Smart GNSS aнтена SPS985  е најмалиот, најиздржлив GNSS приемник кој досега сме  го произвеле. Истовремено,  е и најмногу корисен – како  GNSS Rover систем или како безжична Wi-Fi  базна станица - антена SPS985 покрива се́.

 

ИЗВОРИ ЗА КОРЕКЦИИ GNSS

Вашите   GNSS операции се онолку добри колку што ви е изворот за корекција. Бидејќи ова е важно,  ви овозможуваме да  го одберете оној кој најмногу ви одговара. На поголемите градилишта ќе биде потребна GNSS базна станица, додека  помалите локации можат да се одлучат за виртуелен  извор за корекција.

 

SPS855 МОДУЛАРЕН ПРИЕМНИК

Заштедете време, пари и поштедете се од главоболки со SPS855, новата, доверлива и лесна за користење базна станица на „Trimble”. Со тоа што поседува далечински мониторинг и аларм, внатрешно радио и опција Rover, моделот SPS855 ги задоволува  сите ваши потреби.

 

GNSS АНТЕНИ ЗА  ГРАДЕЖНИ ПОТФАТИ

Компанијата Trimble ви нуди неколку модели на GPS  и GNSS антени заради прилагодување на вашите специфични барања во работењето, следењето на сигнали, и буџет.

РОБОТСКИ ТОТАЛНИ СТАНИЦИ SPS620  и SPS720

Прецизно, но сепак едноставно. Уредите  SPS620  и SPS720 се идеални на помали локации кога работи една особа на структури како мостови или одводни канали.

 

МЕХАНИЧКИ ТОТАЛНИ СТАНИЦИ TS635  и TS662

Инструменти со голем број можности  за околчување и мерење на градилиштето. Ако сакате да воведете технологија на работната локација, тогаш овие станици се идеални бидејќи имаат лесен за користење софтвер по пристапни цени.

 

МРЕЖНИОТ ПРОЛАЗ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ГРАДИЛИШТА SNM940

Мрежмниот пролаз (gateway) SNM940 е наменска линија за испраќање и прием  на витални податоци од теренот – дополнување на проектот, корекции од GNSS системот, телематика, податоци за продуктивноста и дури техничка поддршка.

 

SCS 900 СОФТВЕРСКА КОНТРОЛА НА ЛОКАЦИЈА

Околчувањето, проверка на нагибите и мерењата во градежното работење никогаш не било полесно ниту побрзо. Едноставен за користење и учење  SCS 900 се прилагодува на вашиот начин на работење, испорачува зголемена продуктивност  со намалување на трошоците за надгледување.

ДЕЛОВЕН ЦЕНТАР – (НСЕ)

Моќни алати кои ви помагаат да изнајдете точни, интегрирани 3Д  модели за градилишта и патишта брзо и лесно. Донесете подобри одлуки, намалете ги скапите грешки и зголемете ја ефикасноста како во канцеларија така и на градилиштето.

 

СИСТЕМОТ „VISIONLINK”

Без разлика на обемот и потребите  на вашаата работа, VisionLink може да ви помогне да ги намалите трошоците и зголемите ефикасноста.

ПОВРЗАНА ЗАЕДНИЦА

Поврзете ги сите учесници во работењето – од сопственикот до операторот, така што вашиот проект ќе се изведува навреме  и според утврдениот буџет.

 

СИСТЕМ ЗА НАДГЛЕДУВАЊЕ НА ГУМИ „TIREPULSE”

Исправните пнеуматици прават добри профити. „TIREPULSE” ви помага проактивно да ги надгледувате вашите гумени пнеуматици и  планирање на исплатливи  превентивни сервиси со цел продолжување на животниот век на гумата, подобрување на ефикасноста на горивото и избегнување на безбедносни ризици.