Булдожер

Булдожер

Со поедноставен пристап сметајте на машини со перформанси од светска класа.

CAT дозери-имињата се менуваат, нивните перформанси никогаш.

 

МАЛИ БУЛДОЖЕРИ

Cat D4K i D5K булдожерите на гасеници се дизајнирани за да ја оптимизираат брзината, способноста за превоз, подвижноста, повеќефункционалноста и прецизноста при финото рамнење. Овие булдожери се идеални за изградба на стамбени објекти и за извршување на задачи како чистење и рамнење на градилиштето, правење нагиби на рабовите на патот, насипување и завршно рамнење при уредувањето на дворот и изградба на пристапот до автомобилот.

МоделНето моќност Работна тежина Технички карактеристики

D2

68,8 kW8.338 kg

Каталог

D3

77,6 kW9.362 kgКаталог
D3K2 Mulcher77,6 kW10.771 kg

Каталог

D4K2 Tier 4

68,8 kW

8.168 kg

Каталог
D5K2 Tier 4

77,6 kW

9.214 kg

Каталог

D4

97 kW13.271 kgКаталог

SREDNJI TRAKTORJI GOSENIČARJI

 • Доверливите Caterpillar дизел мотори имаат голема зафатнина на моторот и висок вртлив момент.
 • Кабините се ергономски конструирани за максимална продуктивност и комфор.Командите се ергономски поставени и со нив се управува без напор, прегледноста е одлична, таблите со инструменти се едноставни за читање и информирање, нивото на бучава е ниско, а просторот за чување на предмети и опрема е голем.
 • Шасијата е конструирана и произведена така да биде издржлива, по пат на користење на најнова технологија во инженерството и производството. Моќната шасија пружа цврст потпирач и одлично прилагодување кон главните компоненти.
 • Овластениот дилер за Cat помага машините да работат подолго со помали трошоци. Деловите се лесно достапни, а услугата за сервисирање е врвна.
МоделНето моќност Работна тежина Технички карактеристики
D6K2 

95 kW

13.271 kg

Каталог
D5127 kW19.170 kg

Каталог

D6 GC158 kW21.825 kg

Каталог

D6161 kW22.975 kg

Каталог

D6XE161 kW23.248 kg

Каталог

D7

197 kW

29.776 kg

Каталог

ГОЛЕМИ БУЛДОЖЕРИ

 • Издржливи, моќни и лесни за сервисирање, Caterpilar моторите имаат висок вртлив момент, ги исполнуваат, а во некои случаи и ги надминуваат пропишаните регулативи кои се однесуваат на емисијата на издувни гасови.
 • Напредниот модуларен систем на ладење (Advanced Modular Cooling System AMOCS) комбинира ефикасен систем на ладење со едноставно сервисирање и овозможува машината да функционира во најтешки услови.
 • Удобните и ефикасни кабини поттикнуваат висока продуктивност, имаат ергономски поставени команди, удобни седишта од „Caterpillar Contour“ серијата и имаат одлична прегледност.
 • Caterpillar светски познатите менувачи на брзината имаат голем дијаметар и квачила кои се ладат со масло и имаат голем капацитет.
 • Подигнатите преносни тркала го изолираат менувачот од ударите кои настануваат при работна на неповолни површини, со цел за подолг работен век на машината.
 • Шасијата на големиот булдожер на гасеници е цврста, моќна и издржлива.
 • Главни модуларни компоненти конструирани се за одлична леснотија при користење и сервис.
 • Овластениот дилер на Cat помагаат машините да работат подолго со помали трошоци. Деловите се лесно достапни, а услугата за сервис е врвна.
МоделНето моќност Работна тежина Технички карактеристики

D8 GC

226 kW37.557 kgКаталог
D8T

233 kW

39.420 kg

Каталог
D9T

325 kW

48.361 kg

Каталог

D9

328-337 kW49.988 kgКаталог

D9 GC

308 kW49.441 kgКаталог
D10T2

447 kW

70.171 kg

Каталог
D11T / D11T CD

634 kW

104.236 kg

Каталог

D11

634 kW

104.236 kg

Каталог