Натоварувач на тркала

Натоварувач на тркала

НАТОВАРУВАЧИ НА ТРКАЛА

 • Во една машина соединети се моќта, краткиот работен циклус и извонредната ефикасност.
 • Извонреден дофат, одлична прегледност и командна палка која бара мал напор за управување овозможува лесно и ефикасно натоварување на материјалот. Широките кабини со командни палки овозможуваат удобност во текот на целиот работен ден.
 • Системот за пригушување на осцилации при возењето овозможува уште поудобно возење и подобро задржување на материјалот преку нерамниот терен.
 • Спојката за мултифункционалните натоварувачи на 904Н, 906Н и 908Н овозможува користење на приклучок за мултифункционалните натоварувачи со цел извршување на повеќе функции истовремено.
 • Можно е со една машина да се извршат повеќе задачи со помош на широката палета на Cat работни алати.
 Модел  Нето моќност  Работна тежина  Опфат на корпи  Технички карактеристики

 906M

 55,3 kW

 5.600 kg

 0,75 - 1,2 m³

 Каталог

 907M

 55,3 kW

 5.750 kg

 0,75 - 1,2 m³

 Каталог

 908M

 55,3 kW

 6.365 kg

 0,9 - 1,5 m³

 Каталог

 910

 74 kW

 8.109 kg

 1,3 - 1,4 m³

 Каталог

 914

 74 kW

 8.968 kg

 1,5 - 1,6 m³

 Каталог

 920

 90 kW

 10.245 kg

 1,7 - 1,8 m3

 Каталог

МАЛИ НАТОВАРУВАЧИ НА ТРКАЛА

 • Широката кабина со ергономски поставените команди Ви овозможува да се чуствувате удобно и да бидете продуктивни во текот на целиот ден.
 • Хидрауликата која реагира на оптоварување овозможува прецизна контрола при работата со мал напор. Системот реагира на барањето за работа и го прилагодува протокот и притисокот во согласност со тоа овозможувајќи полни хидраулични сили при било која брзина на моторот во случај на деликатна работа во тесни простори.
 • Системот за пригушување на осцилации при возењето овозможува уште поудобно возење и подобро задржување на материјалот преку нерамниот терен.
 • Можно е со една машина да се извршат повеќе задачи со помош на широката палета на Cat работни алати.
 Модел Нето моќност Работна тежина Опфат на корпи  Технички карактеристики
 924K

 105 kW

 12.019 kg 1.7 - 5.0 m³ Каталог

 926M

 116-122 kW

 12.789 kg

 1.9 - 5.0 m³

 Каталог

 930M

 117 kW

 14.007 kg

 2.1 - 5.0 m³

 Каталог

 930K 119 kW 13.150 kg 2.1 - 5.0 m³

 Каталог

 938M

 136 kW

 16.427 kg

 2.5 - 5.0 m³

 Каталог

 938K

 140 kW 15.465 kg 2.5 - 5.0 m³ Каталог

СРЕДНИ НАТОВАРУВАЧИ НА ТРКАЛА

 • Електро-хидраулична контрола на алатот и хидрауличен систем кој реагира на оптоварување со истовремена можност за подигнување и свиткување овозможуваат подобра контрола со помалку напор.
 • Фина модулација која може да се повторува овозможува извонредна контрола на корпата со помало истурање на материјалот.
 • Новиот и докажаниот систем работат заедно за да овозможат подобра ефикаснот при потрошувачката на гориво без губење на снага и продуктивност.
 • Ергономски конструираната кабина овозможува работно опкружување најдобро во класата.
 • Клучните карактеристики на сервисот се фокусираат на едноставниот пристап до точките за редовно сервисирање, продолжен интервал на сервисирање и намалување на трошоците за работа и одржување.
 • Cat доверба, поедноставен сервис, извонредна поддршка од дилерот и достапноста на делови овозможуваат пократки застои во работата и помали оперативни трошоци,
 • Cat моќност и издржливост вградени се во секој натоварувач на тркала од Н-серијата.Тие превезуваат повеќе материјал со помали трошоци и работат подолго од било која машина.
 • Вистински Cat квалитет значи одлична цена при препродажба на машините. Кога ќе дојде време да се одделите од својот натоварувач на тркала од Н-серијата, Вашата машина ќе добие извонредна цена.
Модел Нето моќност Работна тежина  Опфат на корпи  Технички карактеристики
 950M

 171 kW

19.269 kg

2,5 - 9,2 m³

 Каталог

 950GC

 168 kW

18.849 kg

2,9 - 4,4 m³

 Kаталог

 962M

 186 kW

20.296 kg

2,5 - 9,9 m³

 Каталог
 966M

 206 kW

23.220 kg

 3,2 - 7,4 m³

 Каталог
 966M XE 222 kW23.220 kg 3,2 - 7,4 m³

 Каталог

 966 GC 218 kW

21.577 kg

 3,8 - 7,1 m³ Katalog
 966

 226 kW

23.196 kg

 2,8 - 11,9 m³

 Каталог
 972

 239 kW

24.890 kg

 2,8 - 14 m³

 Каталог
 972M XE

 232 kW

24.897 kg

 3,2 - 9,9 m³ Каталог
 980M

 288 kW

30.090 kg

 4,2 - 12,0 m³

 Каталогг
 980  313 kW30.344 kg 4,0 - 14,5 m³

 Каталог

 980 XE 313 kW30.344 kg 4,0 - 14,5 m³

 Каталог

 982

 322 kW

35.510 kg

 4,8 - 17,2 m³

 Каталог

 982 XE

 322 kW35.510 kg 4,8 - 17,2 m³ Каталог

ГОЛЕМИ НАТОВАРУВАЧИ НА ТРКАЛА

 • Големите натоварувачи на тркала се произведени за да пружат сигурност, издржливост, доверба, едноставен сервис и максимална продуктивност со минимално време на застој и работа со оптимизирано производство, зголемувајќи ја Вашата заработка.
 • Дизајнирани се така да можат да ги прилагодат камионите за возење по друмски пат и надвор од него.
 • Наследени зајакнати конструкции за голема сигурност, издржливост, повеќекратно обновување и долг работен век на компонентите.
 • Ергономски конструираните кабини со команди кои бараат мал напор и најдобра прегледност до сандакот или корпата.
 • Имаат сигурносни карактеристики кои ги заштитуваат луѓето кои работат на и во близина на натоварувачите.
 • Клучните карактеристики на сервисот се фокусираат на едноставен пристап до точките за редовно сервисирање, продолжен интервал на сервисирање и намалување на трошоците за работа и одржување.
 Модел  Нето моќност  Работна тежина Опфат на корпи  Технички карактеристики

 986K

 278 kW

44.818 kg

 5,0 - 10,3 m3

 Katalog

 988K

 403 kW

51.062 kg

 4,7 - 13,0 m³

 Каталог
 988K XE401 kW52.781 kg4,7 - 13,0 m³

 Каталог

 990K

 521 kW

80.974 kg

 7,4 - 14,9 m³

 Каталог
 992K

 607 kW

99.275 kg

 10,7 - 12,3 m³

 Каталог
 993K

 726 kW

133.668 kg

 12,2 - 23,7 m³

 Каталог
 994K

1297 kW

240.018 kg

 19,1 - 24,5 m³

 Каталог