Дупчалки

Дупчалки

Катерпилар нуди два типа дупчалки за површински операции во рударската индустрија – ротациска дупчалка и камион-дупчалка и на тој начин овозможува машини кои можат да ги задоволат потребите на сите. 

 

РОТАЦИСКИ ДУПЧАЛКИ

Ротациските дупчалки на Cat® се достапни со максимален опсег на товар на сврдел до 75 000 кг , што им овозможува широка примена. Тие се докажано ефективни, високопродуктивни и со ниска потрошувачка, а нудат и удобна работна средина за операторот. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Модел  Товар на сврделДијаметар на дупкаМотор Технички карактеристики
MD6290до 23.737 kg152 – 244 mmC15 (Tier 3) – 403 kW на 2,100 rpm
Каталог