Дробилки

HARTL ДРОБИЛКИ

Дробилката на Hartl се одликува со исклучително висок капацитет на производство, минимални трошоци за амортизација и висока продуктивност. Благодарение на нејзината цврста и робусна градба, нашата дробилка може да обработува природен камен и материјали за рециклирање. Горди сме што сите наши производи и компоненти се со врвен квалитет. Со ергономска форма и иновативен дизајн, модерниот изглед на дробилката на Hartl е препознатлив и за целата палета производи на Hartl

 

 

МОДЕЛИHBC 650HBC 750 HBC 950HBC 1250 
Тежина на багер t**≥ 10 ≥ 16≥ 22≥ 35
Уводен отвор mm650 x 500750 x 500950 x 5251250 x 570
Вртежи rpm350350350350
Притисок на масло bar220220220220
Проток на масло l/min> 100> 145> 200> 290
Странично подесување mm***10 - 10012 - 10012 - 10012 - 100
Корисна зафатнина 0,600,650,871,53
Димензии / Тежина
Должина mm1970215323202600
Ширина mm1100118114351800
Висина mm1280136413671550
Тежина kg1700264037505720

** Секогаш следете ги советите и почитувајте ги дадените насоки во однос на тоа колкав товар може да подигне вашата машина со цел да се овозможи целосна безбедност при работа со дробилката.

 

*** Зависи од вметнатата плоча.

 

Дробилката на Hartl има најразлична примена 

 

 

 • Обработка на природен камен во каменоломи, рудници, места за ископ на чакал, речен чакал итн.
 • Обработка на градежен шут во форма на бетон, плочки, асфалт, керамика, стакло и сл.
 • Рециклирање железнички прагови и бетонски столбови
 • Работа на пат и израмнување, ископи, шумски патишта

 


Ова е флексибилен и мобилен производ кој се користи за економична обработка на природен камен и рециклирање материјали на самиот терен, за најкус можен период, а потребен му е минимален простор. Потребниот материјал веднаш се обработува на самото место каде што е собран или се наоѓа. Откако ќе се обработи, крајниот производ може да се смени на самото место или веднаш да почне да се употребува. 

 


 

Извонредни заштеди 

Дробилката создадена од Hartl е квалитетна челустна дробилка која се вметнува на корпата на багерот.

 

 

Оваа компактна единица за дробење се монтира на багер (или слична машина) и се прикачува со нашата брза спојка. Се придвижува со погонот од хидрауличниот мотор на багерот. 

Заштедата на трошоци вклучува 

 

 • Трошоци за издвојување и испорачување на материјалот
 • Можни локациски трошоци
 • Набавка на нов потрошен материјал
 • Транспортни и организациски трошоци
 • Број на машини на терен  - 1 багер
 • Број на ракувачи – 1 лице
 • Трошоци за обработка и подготовка
 • Тековни трошоци 

 

 


Дробилката на Hartl ви овозможува да го проширите и развиете вашиот бизнис.
Дробилката на Hartl е инвестиција која има трајна вредност и се враќа за многу кус период; исто така ја заштитува животната средина и природните ресурси.