Просејувачи

Просејувачи

HARTL ПРОСЕЈУВАЧИ (КРУЖНИ СИТА)

Компактната и стабилна структура на просејувачот (кружното сито) на Hartl обезбедува доверлив капацитет за просејување со мали тековни трошоци. Оваа машина овозможува попрецизно класифицирање и одделување на материјалите. Решетките кои се менуваат дозволуваат просејување во различни, променливи големини. Решетките може да се користат за предфилтрирање (кое му претходи на дробењето) и за крајна класификација.  Овие производи се користат за работа со природен камен, за рециклирање и во земјоделството. Горди сме што сите наши производи и компоненти се со врвен квалитет. Со ергономска форма и иновативен дизајн, модерниот изглед на кружното сито на Hartl е препознатлив и за целата палета производи на Hartl.

 

 

МОДЕЛИHBS 800HBS 1200HBS 1600HBS 2000
Тежина на багер t≥ 8≥ 13≥ 22≥ 35
Дијаметар на кружно сито mm800120016002000
Длабочина на кружно сито mm50075011001100
Притисок на масло bar130170170170
Проток на масло l/min207575120
Волумен на товарен простор0,250,801,903,40
Вкупен капацитет0,511,573,705,95
Должина mm1790239031403740
Ширина mm935135518502210
Висина mm1190160021302230
Тежина kg640122023204600

 

 

Кружното сито на Hartl има најразлична примена

 

 

 • Обработка на природен камен во чакал, речен чакал, песочни површини итн.
 • Класифицирање и рафинирање на материјалите за рециклирање
 • Работа на пат и израмнување, ископи, шумски патишта
 • Класифицирање на горните слоеви на почвата во земјоделскиот сектор
 • Одделување деланки од песок при чистење на плажите итн.
 • Поставување одводи и цевководи 

 


Ова е флексибилен и мобилен производ кој се користи за економично одвојување на природниот камен и рециклирање материјали на самиот терен, за најкус можен период, а потребен му е минимален простор.  Материјалите се подигнуваат или ископуваат на самото место и веднаш се одвојуваат според потребните големини со помош на корпата за просејување. Откако ќе се просее, крајниот производ може да се смени на самото место или веднаш да почне одново да се употребува. 

 

 

Извонредни заштеди 

Ситото за корпа создадено од Hartl  е квалитетно робусно кружно сито кое се вметнува на корпата на багерот.

 

Оваа компактно сито се монтира на багер (или слична машина) и се прикачува со нашата брза спојка. Се придвижува со погонот од хидрауличниот мотор на багерот. 

 

 

Заштедата на трошоци вклучува 

 

 

 • Трошоци за издвојување и испорачување на материјалите
 • Можни локациски трошоци
 • Набавка на нов потрошен материјал
 • Трошоци за транспорт и логистика
 • Број на машини на самото место – 1 багер
 • Број на ракувачи – 1 лице
 • Трошоци за дробење кога се користи за предпресејување 
 • Оперативни трошоци 

 

 

Кружното сито на Hartl ви овозможува да го проширите и развиете вашиот бизнис.

 

Кружното сито на Hartl е инвестиција која има трајна вредност и се враќа за многу кус период; исто така ја заштитува животната средина и природните ресурси.